Close button

Грози й потепління до +27°C: чим погода порадує у п'ятницю

Грози й потепління до +27°C: чим погода порадує у п'ятницю
Фото: Pixabay

В Україну повертається переважно дощова погода, причому в деяких регіонах з грозами. Дещо сухими вдасться залишитися тільки південним і східним областям, і навіть більше - там повинно ще й потеплішати.

У п'ятницю, 14 травня, на заході країни протягом дня в середньому очікується +17...+19°C, хоча на Житомирщині може бути й 21 градус тепла. Вночі тут варто розраховувати на +8...+10 (до 12 з "плюсом" на Закарпатті). У центральних і північних регіонах, а також на Одещині у світлий час термометри покажуть близько 19-21 за Цельсієм, в темний показники будуть коливатися між відмітками в +8 і +12. В інших південних областях, в тому числі й Криму, прогнозують до 24 градусів тепла вдень і 9-11 вночі. На сході та південному сході повітря отримає можливість прогрітися аж до +27°C у світлий час, хоча в середньому буде на 2-3 градуси менше. Вночі в цій частині країни буде від 8 до 13 з відміткою "плюс".

У західних, центральних, північних областях та на Одещині проллється дощ. У Рівненській, Житомирській, Вінницькій, Київській, Чернігівській і Сумській областях - із грозою. У Західній Україні дощ середньої інтенсивності, в інших місцях - незначний. Вітер вночі південно-східний, вдень південний, 5-10 м/с.

Безпека доріг не викликає сумнівів експертів - "зелений" рівень по всій країні. Однак в більшості західних, південних і східних областей очікується надзвичайно високий рівень пожежної небезпеки.

На високогір'ї Івано-Франківщини збережеться помірна небезпека лавиноутворення. У горах Львівщини та Закарпаття такі ризики оцінені як низькі.

У Києві несильний дощ або похмура погода. Вдень температура підвищиться до +19...+21°C, вночі знизиться до 9-11. Швидкість вітру - 3-5 м/с.

KAxQpd5HK5Do9r.jpg
Карта опадів, очікуваних в 14:00 в п'ятницю, 14 травня. Скріншот: Meteobar

Новини

Популярні теми форуму

analytics