Close button

МЗС відповів Путіну щодо "антипода" Росії

МЗС відповів Путіну щодо "антипода" Росії

Розмова про перетворення України в "антипод" Росії демонструє нерозуміння внутрішніх процесів в Україні, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Про це заявив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко, коментуючи відповідну заяву президента Росії Володимира Путіна.

"Українці як суверенна нація самостійно визначають вектор свого розвитку, без прив'язки до третіх сторін. Ні російські танки, ні провісники токсичних ідей "русского міра" не змогли і не зможуть зупинити трансформацію України в сучасну європейську демократичну державу", - сказав він.

Речник МЗС нагадав, що Росія застосувала значні ресурси, щоб зробити цей шлях максимально складним.

"Україна змушена вживати рішучих заходів у відповідь. Це стосується і боротьби проти дезінформації, і нейтралізації агентів зовнішнього впливу, і ліквідації вогнищ, які підривають структурні реформи в нашій державі", - вказав він.

Ніколенко наголосив, що географію змінити не можна і після завершення російсько-українського збройного конфлікту і деокупацію українських територій України та Росії доведеться співіснувати на основі взаємної поваги та невтручання у внутрішні справи.

"І чим швидше керівництво РФ усвідомлює цей факт, тим раніше воно зможе сконцентруватися на вирішенні першочергових проблем російського населення. На нашу думку, якраз саме цього і чекають громадяни Росії від російської влади", - додав спікер МЗС.

Раніше президент РФ заявив, що Україну перетворюють в антиросійську майданчик і це вимагає особливої уваги Росії з точки зору забезпечення безпеки.

Новини

Популярні теми форуму

analytics