Close button

Розкрито таємницю виникнення Чумацького Шляху

Розкрито таємницю виникнення Чумацького Шляху

Вченим Університету Бірмінгема вдалося розкрити таємницю походження Чумацького Шляху, повідомляє Лента.Ру.

Виявилося, що наша Галактика вже була майже повністю сформована на момент зіткнення з іншою галактикою мільярди років тому, хоча раніше вважалося, що процеси зореутворення в Чумацькому Путіна в той момент тільки почалися. Стаття про це опублікована в журналі Nature Astronomy.

Фахівці обстежили сотню червоних гігантських зірок, деякі з яких належали карликовій галактиці Гайя-Енцелад, в давнину зіткнулася з Чумацьким Шляхом. Вік зірок визначався при аналізі даних, отриманих телескопами Kepler, Gaia і інструментами проекту Sloan Digital Sky Survey.

При цьому фахівці скористалися методами астросейсмологія, коли вимірюються частоти і амплітуди власних коливань світила, що дозволяє дізнатися про його будову і життєвому етапі.

Згідно з висновками вчених, майже всі зірки дослідженої групи мають такий же вік або трохи молодші, ніж зірки, спочатку виникли в Чумацькому Шляху. Це вказує на те, що до моменту зіткнення, яке сталося 8-11 мільярдів років тому, в Чумацькому Шляху вже активно протікали процеси зореутворення, і велика частина виникли тоді зірок тепер знаходиться всередині товстого диска - елемента структури галактики, що відрізняється від тонкого диска меншою яскравістю і щільністю.

Новини

Популярні теми форуму

analytics