Close button

У Техасі скасують спеціальний дозвіл для носіння пістолета

У Техасі скасують спеціальний дозвіл для носіння пістолета

Законодавчі збори Техасу схвалив законопроєкт, що скасовує необхідність мати спеціальний дозвіл для носіння пістолета в громадських місцях, повідомляє ТАСС.

За відомостями агентства Associated Press, попри активні протести груп з контролю за носінням зброї, прихильники законопроєкту вважають, що подібна міра дозволить жителям штату мати більше можливостей для самооборони.

Тепер для набрання чинності його повинен підписати губернатор штату Грег Еббот. Якщо це станеться, то жителі Техасу, які не мають судимостей за пов'язані з насильством злочинів або будь-яких спеціальних заборон, зможуть носити з собою пістолет в громадських місцях. Як зазначає агентство, аналогічні положення діють в порядку двох десятків інших штатів.

У Техасі діє одне з найбільш ліберальних законодавств щодо володіння і поводження зі зброєю - жителі штату можуть носити в громадських місцях гвинтівки, крім цього знижені вимоги та вартість на необхідні тренування з поводження зі зброєю. Нині ліцензією на носіння пістолетів в штаті володіють понад 1,6 млн осіб.

Новини

Популярні теми форуму

analytics