Close button

Забудовники йдуть від податків: нова схема

Забудовники йдуть від податків: нова схема

Частина українських забудовників використовує підставних фізичних осіб-покупців для ухилення від оподаткування при продажу квартир. Про деталі однієї з таких схем розповів виконавчий директор девелоперської компанії Enso Раміль Мехтієв, повідомляє UBR.

За його словами, деякі забудовники проводять оформлення першого продажу квартири, а потім, після зростання її вартості, за документами перепродують уже за новою ціною.

"Схема виглядає таким чином: забудовники оформляють угоду на" фізичну особу", через деякий час, після зростання ціни, квартира продається по переуступці. Офіційно - за ту суму, за яку була продана спочатку, а різницю між реальною і задокументованої ціною доплачують готівкою. В такому випадку податки не враховуються ", - пояснив Мехтієв.

Виконавчий директор Enso вважає, що закрити можливість для схем ухиляння від податків через підставних фізосіб-покупців може урядовий законопроєкт №5600, яким пропонується встановити 18% ПДФО для третьої протягом року перепродажу житла. Однак це, своєю чергою, потягне за собою подорожчання квадратних метрів.

"У разі запровадження законопроєкту в забудовника, що використовує такі схеми, з'являться додаткові витрати, які будуть просто перекладені на кінцевого покупця", - вважає Мехіев.

Новини

Популярні теми форуму

analytics