Close button

Що очікується на валютному ринку в п'ятницю (Оновлено)

Що очікується на валютному ринку в п'ятницю (Оновлено)

Підвищення облікової ставки НБУ і наступне за цим зниження безготівкового долара на міжбанку дало недвозначний меседж учасникам ринку. Сьогодні зниження може продовжитися.

Не виключено, що буде потрібно втручання Національного банку, щоб позначити допустиму глибину падіння долара. А вчорашня заява глави НБУ про те, що Нацбанк зменшить обсяги щоденних інтервенцій з 20 до 5 млн доларів, може означати, що ринку буде надана велика свобода, і це може вилитися в більш істотне зміцнення гривні. Сьогоднішній день дасть відповідь на багато питань.

Відкриття торгів п'ятниці очікується на рівні 27,13/27,20 - ціна заявок на купівлю/продаж відповідно.

Готівковий долар в четвер відреагував на поведінку міжбанку зниженням з ранкових 27,23-27,24 до 27,19-27,20 гривень. Сьогодні вранці його почнуть продавати за тією ж ціною, а далі вся увага буде прикута до міжбанку, звідки і буде дано сигнал: «продовжуємо падіння» або «розгортаємося».

Євро на ринку FOREX в четвер виріс до позначки 1,1830 долара після того, як Європейський центробанк зберіг ставки без змін і натякнув на можливу більш тривалу підтримку економіки Євросоюзу, а також після публікації даних про зростання числа безробітних у США, але потім потрапив під хвилю продажів і опустився до 1,1756 долара. Вранці п'ятниці євро торгується у вузькому діапазоні 1,1763-1,1780. Готівковий євро в четвер протягом дня продавали по 32,05-32,10 гривні. Сьогодні вранці євро будуть продавати за тією ж ціною; далі все буде залежати від поведінки міжбанку і в який бік піде готівковий долар.

Російський рубль в четвер зміцнився до 73,60 рублів за долар на тлі зростання світових цін на нафту. Станом на 8:00 ранку п'ятниці він торгується у вузькому діапазоні 73,69-73,76 рубля за долар. Готівковий рубль вчора знову продавали по 3,65-3,67 гривні за 10 рублів, більш дешевих пропозицій не було. Сьогодні його продаватимуть за тією ж ціною, а якщо рубль в світі продовжить дорожчати, то цінники можуть підняти і до 3,68-3,70 гривень за 10 рублів.

Новини

Популярні теми форуму

analytics