Close button

Зеленський заявив про створення національного українського перевізника

Зеленський заявив про створення національного українського перевізника

Президент України Володимир Зеленський заявив про створення національного українського перевізника за участю європейської авіабудівної компанії Airbus, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"У рамках цієї програми ("Велике будівництво" - ред.) ми робимо новий крок, потужний крок, про який ми говорили. Від обіцянок переходимо до практичної реалізації - це наш національний авіаперевізник. Його створення буде розпочато офіційно вже сьогодні", - заявив Зеленський на форумі "Велике будівництво: авіація і туризм" у четвер.

За словами президента, Україна готова інвестувати у повітряний флот, навантажувати українських виробників та залучати світових лідерів до об'єднаних проєктів в авіабудівництві.

Україна також має підтвердження економічної доцільності створення національного авіаперевізника від французьких консультантів.

Він додав, що реалізація проєкту матиме не лише ціль збільшення прибутку та пасажиропотоку, а й здобуття іміджу та престижу України.

Авіакомпанія отримає назву Ukrainian National Airlines.

"Було кілька робочих назв. На сьогодні це - Ukrainian National Airlines. Дуже символічно, Українські національні авіалінії - UNA. Як наша держава з великою історією, але завжди енергійна, і юна, і об'єднана", - наголосив Зеленський.

Новини

Популярні теми форуму

analytics