Close button

Абрамович перегнав свою яхту до Чорногорії, щоб урятувати від арешту

Абрамович перегнав свою яхту до Чорногорії, щоб урятувати від арешту
Фото: Facebook

Російський мільярдер Роман Абрамович, який потрапив під санкції Великої Британії та чиї активи були заморожені, перегнав свою розкішну яхту Solaris вартістю близько 600 мільйонів доларів до Чорногорії, аби врятувати від арешту, повідомляє РБК-Україна.

Про це говорять дані Marine Traffic.

За інформацією проекту, який моніторить рух океанських суден, супер'яхту олігарха під прапором Бермудів перегнали з порту Барселони в чорногорський Тіват.

Оскільки Чорногорія не є членом Європейського Союзу, будь-які санкції ЄС в цій країні не є підставою для арешту судна.

Власник футбольного клубу "Челсі", що має частки в сталеливарних гігантах "Євраз" та "Норильський нікель" Роман Абрамович потрапив під санкції через напад РФ на Україну - олігарх звинувачується в причетності до дестабілізації країни, підриву і загрози територіальній її цілісності, суверенітету і незалежності.

Санкції включають заморозку активів, заборону на операції в Британії, а також заборону на в'їзд в країну.

Також повідомляється, що закон про економічні злочини, що набирає чинності наступного тижня, дозволить британському уряду рухатися далі та швидше щодо санкцій.

Нагадаємо, що лондонський "Челсі" опинився на межі банкрутства через санкції проти Абрамовича.

Також повідомлялося, що Абрамович міг незаконно отримати португальське громадянство. Напередодні за підозрою в участі в можливій схемі затримали рабина міста Порту.

Новини

Популярні теми форуму

analytics