Close button

В КК Росії прибрали покарання за мародерство

В КК Росії прибрали покарання за мародерство

В Кримінальному кодексі Російської Федерації більше не передбачено покарання за мародерство. Відповідну статтю декриміналізували, повідомляє УНІАН.

На зміну в законодавстві Росії звернув увагу радник глави Міністерства внутрішніх справ України Антон Геращенко в особистому Telegram-каналі.

Він опублікував скріншот з витягом з КК РФ. На зображенні описується стаття 266 "Мародерство". Раніше в Росії за викрадення речей на полях битв карали позбавленням волі на термін від 3 до 10 років. А зараз під цією статтею стоїть Примітка: "Кримінальним кодексом РФ даний склад злочину декриміналізований". Тобто російських солдатів не судитимуть за тисячі вкрадених речей в Україні.

Витяг з КК РФ / фото Геращенко
Витяг з КК РФ / фото Геращенко

Війна в Україні: мародерства ворога

  • Російські інтервенти масово крали цінні предмети, техніку та побутові речі українців. Свідоцтва мародерств надходили вже в перші тижні війни.
  • Після відходу з Київської та Чернігівської областей на територію Білорусі окупанти влаштували ринок з продажем незаконно відібранних предметів, а також активно відправляли крадене до себе додому.
  • Солдати РФ гребли все підряд. Мешканка Сумщини розповіла, що у її сина забрали шкарпетки, труси, постільну білизну та рушники.

Новини

Популярні теми форуму

analytics