Close button

Лукашенко припускає, що Білорусь воюватиме за Західну Україну

Лукашенко припускає, що Білорусь воюватиме за Західну Україну
Фото: president.gov.by

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко припустив, що білоруським військам, можливо, доведеться воювати за Західну Україну, щоби її "не відтягнув Захід", повідомляє Європейська правда.

Про це він заявив у п'ятницю, пише Zerkalo.io.

На думку Лукашенка, Білорусь – це "об'єкт тиску" для Заходу, зокрема з геополітичних причин.

"Вони ( Захід ) досі не пішли від мети вирівняти фронт, щоб він проходив: Смоленськ-Псков, Смоленськ-Брянськ-Курськ і туди до Ростова. Їм треба вирівняти фронт. А ми, тисячу майже кілометрів, цей балкон, його треба зрізати" , - заявив він.

Лукашенко додав, що "вони ( тобто Захід ) перед цим не зупиняться".

"Зайдуть вони з України Західної чи ще звідкись. Ще, може, за Західну Україну доведеться воювати, щоб не відчепили. Тому що це для нас смерті подібне, не лише для українців. Страшні процеси відбуваються навколо" , - додав політик.

Нагадаємо, влада Білорусі заявила про продовження військових навчань на кордоні з Україною та західними країнами. А ще самопроголошений президент Олександр Лукашенко встиг зробити низку тривожних заяв: про створення оперативного командування для військ на кордоні з Україною, про покупку російських С-400 та Іскандерів і навіть про створення "народного ополчення".

Новини

Популярні теми форуму

analytics