Close button

Вихід iPhone 14 можуть перенести через візит Пелосі до Тайваню

Вихід iPhone 14 можуть перенести через візит Пелосі до Тайваню
Фото: trustedreviews.com

Візит спікерки Палати представників США Ненсі Пелосі до Тайваню може призвести до того, що компанії Apple доведеться перенести випуск нового iPhone 14, пише Сергій Пишкін, РБК-Україна.

Комуністична партія Китаю розробила нові правила, які передбачають заборону згадування Тайваню або Китайської Республіки у відвантажувальних документах. Це, зі свого боку, може призвести до того, що частина електроніки, або ж усе обладнання може бути повернуто назад на Тайвань.

Також віцеголова Pegatron і топменеджери TSMC були помічені з Пелосі під час візиту останньої до Тайваню. Це може ще більше загострити торгову війну між Китаєм й Тайванем, в якій опинилися замішані Apple та інші американські компанії.

Apple вже почала переговори зі своїми тайванськими партнерами, попросивши їх видалити або ж змінити написи "Зроблено в Тайвані" на електронних виробах.

Нагадаємо, спікер Палати представників США Ненсі Пелосі прибула на Тайвань 2 липня попри загрози з боку Китаю. Перед цим уряд Китаю пригрозив "рішучими заходами" у разі візиту американської делегації.

Новини

Популярні теми форуму

analytics