Close button

СБУ заявила про викриття ще трьох колаборанток на Луганщині

СБУ заявила про викриття ще трьох колаборанток на Луганщині
Фото: СБУ

СБУ заявила про викриття ще трьох колаборанток на Луганщині, серед яких 19-річна дівчина, яка активно знімалася в російській пропаганді, повідомляє Українська правда.

"Співробітники Служби безпеки зібрали докази добровільної співпраці з ворогом на тимчасово окупованій території Луганщини ще 3-х колаборанток.
Зокрема, задокументовано також активне розкручування у пропагандистських роликах РФ 19-річної уродженки Сватове. Так, "юну Лізу зі звільненого Сватового" намагаються зробити "обличчям" народу Луганщини, який очікував російського "асвабаждєнія"".

Серед іншого, дівчина знялася у телевізійних проєктах, де ​підтримувала окупаційну політику та ведення агресивної війни проти України; ​​закликала допомагати армії країни-агресора у війні; ​агітувала земляків співпрацювати з окупаційною адміністрацією РФ на захоплених територіях Луганської та Харківської областей.

Ще дві колаборантки раніше працювали на так званих "керівних посадах" терористичної організації "ЛНР", а тепер їм доручили встановлення окупаційного режиму на щойно захоплених територіях.

Одна наразі керує незаконною "паспортизацією" мешканців Білокуракивщини: відповідає за процес заміни українських паспортів на псевдодокументи т.зв. "ЛНР" і паспорти РФ. Раніше вона працювала в.о. так званого "керівника відділення міграційної служби в Краснодонському районі ЛНР". Тепер обійняла аналогічну посаду у так званому "Білокуракинському РВВС МВС ЛНР".

Інша колаборантка – "очільниця" так званого "Кремінського району ЛНР", незаконно створеного окупантами на території Сєвєродонецького району Луганщини. Зловмисниця прибула до Кремінної з тимчасово окупованого Луганська після захоплення міста армією РФ як "кадрове підкріплення".

Зазначається, що в минулому "регіоналка" була секретарем райради і брала активну участь в антиукраїнських пропагандистських заходах.

Стосовно всіх цих осіб триває досудове розслідування за статтею 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

"Усі викриті колаборанти обов’язково відповідатимуть перед законом. Їм загрожує до 10 років позбавлення волі", - підкреслили в СБУ.

Новини

Популярні теми форуму

analytics