Close button

ГУР: Путін серйозно розглядає можливість ядерної війни

ГУР: Путін серйозно розглядає можливість ядерної війни
Фото: kremlin.ru

Представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький заявив, що російський диктатор Володимир Путін серйозно розглядає можливість ядерної війни, повідомляє Новое время.

Про це він сказав в інтерв'ю ITV News.

За словами Скібіцького, застосування ядерної зброї Росією у війні проти України є можливим. Кремль у такий спосіб може спробувати зупинити просування ЗСУ та знищити нашу державу.

Він зазначив, що ядерний удар по Україні вплине і на інші країни.

"Це загроза для інших держав. Вибух тактичної ядерної зброї вплине не тільки на Україну, а й на Чорноморський регіон", — сказав Скібіцький, додавши, що наслідки застосування ядерної зброї можуть у тому числі зачепити Польщу, Туреччину та Болгарію.

21 вересня Путін оголосив часткову мобілізацію в Росії та заявив, що підтримає проведення фіктивних «референдумів» на тимчасово окупованих територіях України, а також погрожував ядерним ударом у разі «загрози територіальній цілісності» РФ.

Після цього в ефірі виступив глава міноборони РФ Сергій Шойгу, який заявив, що Росія веде війну не з Україною, а з «колективним Заходом». За словами Шойгу, для поповнення колосальних втрат ЗС РФ в Україні країна-агресор вирішила мобілізувати 300 тисяч росіян.

Президент Володимир Зеленський у середу, 21 вересня, відреагував на ядерний шантаж російського диктатора Володимира Путіна. Він сказав, що не вірить, що Росія застосує ядерну зброю, проте зазначив, що зазирнути в голову главі кремлівського режиму не можна і що «є ризики».

Новини

Популярні теми форуму

analytics