Close button

Зеленський: До кінця року Росія втратить 100 тисяч солдатів

Зеленський: До кінця року Росія втратить 100 тисяч солдатів
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський заявив, що ще до кінця року російська армія втратить 100 тисяч людей убитими через вторгнення в Україну, повідомляє Новое время.

"Ще цього року Росія втратить убитими сто тисяч своїх солдатів і лише Богові відомо скільки найманців. А Україна стоятиме. Світ же робитиме все, щоб кожен, хто винен у цій злочинній війні, опинився на лаві підсудних", — заявив глава держави.

Зеленський зазначив, що ситуація на фронті залишається важкою. Зокрема, окупанти продовжують намагатися наступати в Донецькій області.

"Ситуація на фронті складна. Незважаючи на дуже великі російські втрати, окупанти все ще намагаються наступати на Донеччині, закріпитися на Луганщині, рухатися на Харківщині, щось там вони планують на півдні. Але тримаємо оборону і, головне, не даємо ворогові здійснити їхні наміри", — заявив Зеленський.

Президент нагадав, що росіяни планували повністю захопит Донбас ще весною або влітку.

"Вони говорили, що захоплять Донбас — навесні, влітку, восени. Цього тижня розпочинається вже зима. Вони поклали там свою регулярну армію, вони втрачають там щодня сотні мобілізованих та найманців, вони використовують там загороджувальні загони", — заявив глава держави.

Новини

Популярні теми форуму

analytics