Close button

Які головні компоненти правильного смузі: для користі організму

Які головні компоненти правильного смузі: для користі організму

Чи можуть фрукти, перемелені в блендері до стану пюре, без жирів, зелені, клітковини бути повноцінною складовою вашого раціону? Як визначити, що ваш смузі правильний, що він допоможе в детоксикації організму, забезпечить вас енергією і буде основою правильного харчування довгі роки, повідомляє РБК-Украина.

Щоб дізнатися відповіді на ці питання, потрібно знати, що  в правильних смузі має бути:

1. Не більше двох фруктів середньої величини на літр готового напою.

Весь фокус - на стабілізацію цукру в крові. У фруктах багато цукру. Саме тому фруктовий смузі - не найкращий початок дня. Необхідно уникати різкого викиду глюкози в кров, що якраз і відбувається при поїданні фруктів. Тому варіант "яблуко - банан - диня - молоко" категорично не підходить.

2. Не менше трьох великих жмень зелені або овочів на літр готового напою.

Навіщо? Саме з цих харчових продуктів ми беремо найкорисніше і саме вони роблять смузі такими корисними. Якщо ви з часом полюбите смузі, в яких взагалі немає фруктів, то ваше здоров'я від цього тільки виграє. Сенс - у великій кількості клітковини, корисних мікроелементів і в стабілізації цукру в крові.

3. Достатня кількість рідини.

Тверді інгредієнти заливаються на 2/3 чистою водою або інший "правильної" рідиною (соєве або інше рослинне молоко без додавання цукру, кокосове молоко лайт).

Без жирів користь не та: нутриціолог назвала головні компоненти правильного смузі

4. Жири - обов'язково!

Щоб ще більше стабілізувати цукор в крові, необхідно додавати в смузі джерела жирів: рослинні масла, кокосове молоко, авокадо.

5. Корисні добавки.

Імбир, куркума, кайенский перець (чилі), кориця, лимон. Всі ці інгредієнти мають масу корисних властивостей - і зроблять ваш смузі ще кориснішим. Головне - не переборщити з кількістю.

6. Ягоди - необмежено.

Ягоди до фруктів не відносяться, тому що, на відміну від них, стабілізують цукор в крові та мають іншу кислотність. Тому ягоди можна класти в смузі необмежено.

Новини

Популярні теми форуму

analytics