Close button

CNN: США направили морську піхоту на Близький Схід

CNN: США направили морську піхоту на Близький Схід
Фото: US Navy / Brandon Morris

Сили швидкого реагування морської піхоти США рухаються до східної частини Середземного моря через занепокоєння Білого дому щодо поширення конфлікту в Газі. Про це повідомляє CNN, пише Максим Шушко, РБК-Україна.

Видання стверджує, що 26-й експедиційний підрозділ морської піхоти на борту десантного корабля USS Bataan останніми тижнями діяв у водах Близького Сходу, але наприкінці минулого тижня він почав прокладати шлях до Суецького каналу.

Наразі корабель знаходиться в Червоному морі і, як очікується, незабаром перейде в східне Середземне море. Стверджується, що цей крок розмістить підрозділ морської піхоти ближче до Лівану та Ізраїлю.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Сполучені Штати відібрали близько 2 тисяч військовослужбовців для підготовки до потенційного розгортання на підтримку Ізраїлю.

За словами офіційних осіб, перед військовослужбовцями поставлено такі завдання, як надання консультативної та медичної допомоги, і вони представляють усі Збройні сили США.

29 жовтня радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван заявив, що в Штатах бачать підвищений ризик поширення конфлікту на Близькому Сході, оскільки підтримувані Іраном угруповання продовжують атакувати американські війська, дислоковані в регіоні.

Новини

Популярні теми форуму

analytics