Close button

Вовчанськ перетворюється на Бахмут чи Мар'їнку – начальник поліції Харківщини

Вовчанськ перетворюється на Бахмут чи Мар'їнку – начальник поліції Харківщини
Фото: Харківська обласна прокуратура

Начальник поліції Харківської області Володимир Тимошко заявив, що місто Вовчанськ Харківської області "перетворюється" на Бахмут чи Мар'їнку через постійні удари росіян з повітря, повідомляє Ділова столиця.

Про це він сказав в ефірі Українського Радіо Харкова.

За його словами, за три дні з початку російського наступу Вовчанськ "постраждав так, як не страждав з 2022 року". Зокрема, росіяни використовують велику кількість керованих авіаційних бомб для ударів по місту.

"Це бомба вагою 250, а то й 500 кілограм, яка може знести багатоповерхову будівлю. У якомусь сенсі Вовчанськ перетворюється на Бахмут чи Мар'їнку", — наголосив Тимошко.

Він уточнив, що метою ворога є не лише українські захисники, а й поліція та рятувальники. Тому в евакуації мирних жителів беруть участь броньові машини.

За словами начальника поліції Харківської області, росіяни застосовують тактику випаленої землі, коли спочатку йде обстріл певної території артилерією, КАБами, а потім вони заходять на цю територію.

"Постраждає будь-який місцевий житель, який залишається неевакуйованим", – додав він.

Як повідомлялось, російські війська залучили до 5 батальйонів для наступу на прикордонне місто Вовчанськ Харківської області.

Новини

Популярні теми форуму

analytics