Close button

У Міненерго відповіли, чому світло відключають лише бізнесу, а не громадянам

У Міненерго відповіли, чому світло відключають лише бізнесу, а не громадянам
Фото: Рixabay

Примусові відключення електроенергії насамперед відбуваються для промислових об'єктів, а не звичайних громадян з тієї причини, що перші мають найбільше навантаження на енергосистему, повідомляє РБК-Україна.

Про це говорить заява заступника міністра енергетики України Миколи Колісника в ефірі національного телемарафону.

"Промислові категорії споживачів мають найбільше навантаження на енергосистему, тому, власне, графіки погодинних відключень електричної енергії застосовуються саме до такої категорії споживачів", - заявив чиновник.

Також він додав, що метою застосування графіків є балансування системи в окремих регіонах, тож Міненерго закликає промисловість економити та застосовувати споживання і такі режими роботи, щойно це критично необхідно, обмежувати навісну рекламу або інше освітлення, яке не є критично необхідним.

"При цьому хочу зазначити, що такі обмеження не стосуються об'єктів критичної інфраструктури, які працюють в інших режимах", - сказав він.

Також Колісник повідомив, що урядовці закликають і звичайних громадян до економії, а також дали пораду, що побутові прилади слід застосовувати і переносити їх на використання в нічний час.

Ситуація в енергосистемі України

Росіяни активізували свої удари по українських об'єктах енергетики, і за останній час пошкодили багато важливих об'єктів.

В "Укренерго" сьогодні заявляли, що в Україні більшу частину часу зберігається дефіцит електроенергії. Тому на сьогодні було заплановано рекордний обсяг імпорту з 5 країн Європи.

Новини

Популярні теми форуму

analytics