Close button

Байден схвалив заборону на імпорт російського урану

Байден схвалив заборону на імпорт російського урану
Фото: The White House

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден підписав закон про заборону імпорту збагаченого урану з Росії. Ця ініціатива була одностайно підтримана Сенатом ще наприкінці квітня, пише Володимир Костирін, РБК-Україна.

Відповідний документ був підписаний американським лідером у понеділок, 13 травня.

В релізі Білого дому вказується, що йдеться про "H.R. 1042, "Закон про заборону імпорту російського урану", який забороняє імпорт неопроміненого низькозбагаченого урану, виробленого в Російській Федерації або російською юридичною особою".

Ініціатива щодо заборони

Зауважимо, в Білому домі раніше закликали до "довгострокової заборони" на російський імпорт, який необхідний, щоб розблокувати близько 2,7 мільярда доларів для підтримки вітчизняної уранової промисловості, наданої Конгресом на початку поточного року.

Також повідомлялося, що обмежувальні дії щодо імпорту урану з РФ направлені на підтримку зусиль у Штатах щодо блокування поставок Кремлем палива для реакторів.

Додамо закон про заборону імпорту російського урану вводить заборону імпорту із США через 90 днів після набрання чинності. В ініціативі міститься дозвіл на тимчасові звільнення віл заборони до січня 2028 року.

Нагадаємо, у грудні 2023 року був схвалений законопроект Палати представників на тлі зростаючої підтримки намірів Конгресу "відрізати" імпорт РФ після її широкомасштабної військової агресії проти України.

Новини

Популярні теми форуму

analytics