Close button

Німеччина блокує переговори щодо нових санкцій ЄС проти РФ - ЗМІ

Німеччина блокує переговори щодо нових санкцій ЄС проти РФ - ЗМІ
Фото: Рixabay

Нові санкції проти Росії мали бути запроваджені на початку саміту G7 у четвер, 13 червня, однак Німеччина не змогла досягти вчасно домовленості щодо обмежень. Про це пише німецьке видання T-online з посиланням на DPA, повідомляє Економічна правда.

За інформацією DPA, уряд Німеччини блокує прогрес у переговорах щодо наступного пакета санкцій ЄС проти Росії. За словами дипломатів у Брюсселі, німецька стурбованість і прохання про зміни є ключовою причиною того, що плани щодо санкцій досі не завершені.

Останнім часом склалося враження, що Німеччина стала новою Угорщиною, сказав один з чиновників ЄС, натякаючи на те, що будапештський уряд прем'єр-міністра Віктора Орбана в минулому неодноразово затягував прийняття рішень щодо санкцій проти Росії.

Новий пакет санкцій ЄС спрямований, зокрема, на боротьбу з обходом існуючих обмежень. Уряд Німеччини побоюється, що за порушення можуть бути притягнуті до відповідальності німецькі компанії, тому пропонує або скасувати цей захід, або обмежити його певними категоріями товарів.

Також Брюссель пропонує обмежити торгівлю російським скрапленим природним газом (СПГ), заборонивши використання таких портів, як Зебрюгге в Бельгії, для відправки російського СПГ до третіх країн.

Крім того, Німеччина виступає за послаблення заходів, спрямованих на обмеження використання Системи передачі фінансових повідомлень (СПФП) – російського аналога SWIFT.

Новини

Популярні теми форуму

analytics