Close button

Підводний човен США зайшов в затоку на Кубі, куди прибули кораблі РФ

Підводний човен США зайшов в затоку на Кубі, куди прибули кораблі РФ
Фото: U.S. Navy / Michael Smith

Підводний човен ВМС США прибув до затоки Гуантанамо на Кубі в рамках демонстрації сили після того, як у порт кубинської Гавани зайшли чотири російські військові кораблі. Про це йдеться в публікації ABC News, повідомляє Європейська правда.

Південне командування США повідомило, що атомний швидкохідний ударний підводний човен USS Helena увійшов у води поблизу американської бази на Кубі в четвер – лише через день після того, як російський фрегат, атомний підводний човен, нафтовий танкер і рятувальний буксир увійшли до Гаванської затоки після навчань в Атлантичному океані.

Зупинка є частиною "рутинного портового візиту", заявило командування.

Інші американські кораблі також відстежують і контролюють російські навчання.

Ці навчання відбуваються менш ніж через два тижні після того, як президент Джо Байден дозволив Україні використовувати зброю, надану США, для нанесення ударів по території Росії.

Глава Росії Владімір Путін тоді припустив, що його військові можуть відповісти "асиметричними кроками" в будь-якій точці світу.

Росія є давнім союзником Венесуели і Куби, і її військові кораблі та літаки періодично здійснюють вилазки в Карибський басейн.

Новини

Популярні теми форуму

analytics