Close button

У Хорватії, Чорногорії та Боснії майже одночасно зникло світло

У Хорватії, Чорногорії та Боснії майже одночасно зникло світло
Фото: Рixabay

Практично у всій Боснії і Герцеговині, Чорногорії та Хорватії несподівано зникло електропостачання. Повідомлення про це з’явилися у місцевих ЗМІ, повідомляє Європейська правда.

Чорногорський оператор електромережі CEDIS оголосив, що без світла залишилися практично всі населені пункти на території країни через зникнення напруги, повідомляє Vijesti. З більших міст з постачанням залишаються лише Плевля і Жабляк. 

Боснійське Klix.ba пише, що світло зникло у більшій частині Боснії і Герцеговини, у тому числі у Сараєві. Коментаря від оператора системи поки немає. 

Хорватське Jutarnji List розповідає, що світла немає і на низці хорватських островів та багатьох містах на узбережжі Адріатичного моря, у тому числі в Дубровніку та Спліті. 

Неприємність ризикує стати серйозним випробуванням в умовах літньої спеки з температурами близько 35℃, хоча у багатьох важливих закладах, як лікарні, є свої генератори. 

Неофіційно видання отримало інформацію від інсайдера з хорватського оператора енергосистеми про те, що проблеми почалися з Чорногорії, а після того в інших двох країнах.

Подібної масштабної несправності ще ніколи не було. Диспетчери усіх трьох країн намагаються з’ясувати, що саме сталося і як піднімати систему, оскільки для жодної з країн вона не є ізольованою. 

Причини проблеми поки невідомі, лунають припущення, що на тлі спеки різко зросло споживання і наявних потужностей не вистачило. 

Новини

Популярні теми форуму

analytics