Close button

З 2025 року Данія не зможе навчати українських пілотів на F-16

З 2025 року Данія не зможе навчати українських пілотів на F-16
Фото: Рixabay

Міністр оборони Данії Троельс Лунд Поульсен на спільній пресконференції з норвезьким міністром оборони Бйорном Арільдом Грамом заявив, що українці не зможуть після 2024 року продовжувати навчання в його країні на винищувачах F-16. З посиланням на агентство Ritzau, повідомляє Європейська правда.

За словами Поульсена, Данія "не зможе продовжувати підготовку українських пілотів після 2024 року" з огляду на те, що переходить на винищувачі F-35 – для них будуть використовувати авіабазу Скрюдструп, де нині навчаються українці.

Він оголосив, що до кінця навчальної програми в Данії підготовку на F-16 усього пройдуть "близько 20" українських пілотів.

Данський міністр оборони, однак, додав, що його країна й надалі робитиме свій внесок у підготовку українських пілотів, але в інших країнах.

"Сьогодні українські пілоти також проходять підготовку в Румунії, але ще не ухвалене рішення, чи буде Данія долучатися до цього процесу, і якщо так, то яким чином", – пояснив Поульсен.

Данія спільно з Нідерландами очолили міжнародну "коаліцію винищувачів", у межах якої українські фахівці опановують F-16.

Данія також взяла на себе зобов'язання передати 19 винищувачів F-16 для боротьби України проти Росії. Перші чотири винищувачі мають прибути в Україну "цього літа".

Новини

Популярні теми форуму

analytics