Close button

Космос стане наступним кордоном для блокчейна

Космос стане наступним кордоном для блокчейна

Блокчейн може бути Задіяний не тільки при запуску ракет, а й при видобутку корисних копалин на місяці, вважають в NASA, повідомляє Banker.ua.

На думку знаменитого астронавта NASA Кріса Хедфілд, технологія блокчейн може зіграти ключову роль в освоєнні людством сонячної системи. Про це пише Banker.ua, посилаючись на матеріали Forklog.

Кріс Хедфілд впевнений: Нова гонка між провідними державами і приватними компаніями вже стартувала, тому космос виступає наступним кордоном для блокчейна.

На його думку, блокчейн - відмінне рішення для перевірки коректності оброблюваних даних, яка може бути задіяно як при збірці окремих агрегатів, так і під час запуску ракет. А, помістивши ноду на орбіту, можна досягти безпеки та глобалізації блокчейна.

Варто зазначити, що блокчейн використовується не тільки для доставки екіпажу на орбіту, але і для додатків у самому космосі. Ті ж Blockstream і Consensys Space запускають на орбіту блокчейн Ноди, а SpaceChain у 2018 році відправила у космос повнофункціональну ноду блокчейна Qtum, яка здатна запускати смарт-контракти і здійснювати транзакції з multipodpisyami.

Кріс Хедфілд також вважає, що блокчейн може використовуватися при видобутку корисних копалин на місяці, називаючи природний супутник землі "приголомшливий ринком для передових технологій".

Читайте також: знайдено джерело загадкових сигналів з космосу

Новини

Популярні теми форуму

analytics