Close button

Як боротися з панічними атаками

Як боротися з панічними атаками

Панічні атаки доставляють безліч незручностей тим, хто ними страждає. У більшості випадків дуже складно прийти в себе і продовжити свій день, якщо у вас виник напад паніки по дорозі на роботу або під час якоїсь діяльності. Як кажуть хворі з панічним розладом, єдине, на що ще залишаються сили - це поповзом відправитися додому і залізти під ковдру, повідомляє econet.ru.

Як боротися з панічною атакою

Панічні атаки спостерігаються при невротичний розладі, яке називають панічним. Згідно з різними епідеміологічними дослідженнями, від них страждають від 2 до 5 відсотків дорослого населення. Примітно, що медикаментозне лікування панічних атак - не єдиний і не найефективніший метод боротьби з ними. Необхідно обов 'язково також застосовувати психотерапію та методики Самопомочі. Про те, як можна дати з панічною атакою самостійно, ви дізнаєтеся з цієї статті.

Для того, щоб зрозуміти, як боротися з панічною атакою, для початку потрібно зрозуміти, що це таке. Напади паніки характеризуються всепоглинаючою почуттям страху. Людина думає, що його здоров 'ю загрожує значна небезпека, і він може зараз померти або зійти з розуму.

Все може початися з необережної скороминущої думки. Ви можете навіть не помітити, коли вона потрапила до вас в голову, але ваш мозок вже починає в ній копатися і розгортати її ще ширше. Наприклад, раптом ви ловите себе на тому, що роздумуєте про невиконаної роботі, за яку можна отримати догану від начальства. І якщо спочатку присутня лише невелика тривога з цього приводу, то після кількох хвилин самоїдства, тривога посилюється, може з 'являтися страх, паніка.

При цьому в кров йде викид адреналіну, а це призводить до підвищення активності вегетативної нервової системи. І людина під час панічної атаки відчуває прискорене серцебиття, підвищення м 'язового тонусу й артеріальний тиск, запаморочення та поколювання в області серця, почервоніння або збліднення шкірних покривів, почастішання дихання - і ще більше боїться!

А це все лише наслідки викиду адреналіну в кров, і тривати все це буде близько 30-40 хвилин. Але протягом цього часу все так закручується по спіралі, що людина ще більше починає чіплятися за тривожну думка про можливий виговорі, яка вже перетворюється в упевненість, що його звільнять.

Також він починає переживати через серцевих болів та вищеописаної симптоматики, яка тільки посилюється від того, що до неї тепер прислухаються. Кожна наступна думка заводить хворого ще глибше в коловоріт панічної атаки и всепоглощающего страху, що можна померти, зійти з розуму або виникне інсульт, інфаркт. Хоча насправді під час приступа паніки цього ніколи НЕ СЛУЧИТСЯ! Це треба запам 'ятати!

Саме на цьому етапі людина починає шукати таблетку, яка йому і допоможе. Але не все так просто. Медикаментозна терапія далеко не все вирішує при панічний розлад. Людина думає, що прийом ліки допоможе йому повернутися до колишньої діяльності. Але правда в тому, що поки Адреналін не розщепиться, фізичні неприємні відчуття вегетативної бурі не підуть. Тому єдина користь від седативних препаратів в тому, що людина трохи заспокоюється, більш спокійно виходить з кругообігу своїх тривожних думок і мимоволі починає очікувати припинення дії адреналіну.

Але як же ефективно впоратися з панічними атаками і самостійно позбутися від усіх незручностей, які з ними пов 'язані?

Для того, щоб це зробити, ви повинні пройти три кроки: позбутися страху перед панічними атаками, раціоналізувати і ухвалити їх.

Тепер Детальніше про те, як це зробити.

Отже, перше, що належить вам зробити - перестати боятися панічної атаки. Не такий страшний напад паніки, як страх того, що він може виникнути, і що може статися під час нападу. Хоч це і не так просто зробити, є метод, який значно спростить для вас це завдання. Суть його полягає в тому, щоб розсердитися на напад тривоги. Ви не самі повинні її боятися, а змусити її боятися вас. Для цього зберіть всю свою злість і ненависть, Згадайте, скільки разів эти приступы псували вам плани на день, як вони заважають вам жити і все, що ви до них відчуваєте. І направте цей потік на напад тривоги, идите їй на зустріч. Коли у вас почне це виходити, пора переходити до наступного кроку.

Далі потрібно спробувати раціоналізувати свою напад тривоги. Іншими словами, ви повинні розуміти, що насправді це не небезпечно, що всі неприємні відчуття відбуваються тільки через викид адреналіну в кров і підвищення активності вегетативної нервової системи, тобто, вегетативної бурі, а вам просто потрібно перечекати, поки це припиниться. Коли ви зможете зберігати ясну голову під час панічної атаки, тоді можна переходити до заключного етапу.

Пройшовши усі попередні кроки, ви вже будете більш спокійно сприймати неприємні відчуття під час приступа паніки, і вони не будуть вам заважати жити комфортно.

Але якщо ви хочете остаточно від них позбутися, потрібно постаратися повністю прийняти свою напад тривоги. Пам 'ятайте, що до останнього етапу ви вже не боїтеся приступа паніки і можете зберігати ясність свідомості в такі моменти. А зараз ви підете ще далі - віддастеся паніці і позволите ей себя унести. Якщо у вас вийде повністю віддатися приступу, пойти за ним без оглядки, - він закінчиться дуже швидко. Коли ви з головою поринете в коловоріт паніки, відчуєте все своє тіло і zakruzhites в цьому неймовірному вихорі, тоді після цього пригніченість та занепокоєння сменится радістю і почуттям зверхності.

Ось і все, тепер ви знаєте, що напад тривоги не так вже складно перемогти. Для цього не потрібно бути генієм чи обраним, достатньо володіти певними знаннями і бажанням впоратися з панічною атакою і бути переможцем. Якщо ви будете наполегливі в досягненні своєї мети - у вас обов 'язково все вийде!

Новини

Популярні теми форуму

analytics