Close button

США схвалили нові санкції проти "СП-2"

США схвалили нові санкції проти "СП-2"

Палата представників Конгресу США 20 липня одноголосно схвалила внесення поправки про посилення санкцій проти газопроводів "Північний потік - 2" і "Турецький потік" у проект оборонного бюджету на наступний фінансовий рік (починається в країні з 1 жовтня). Трансляція голосування велася на сайті нижньої палати законодавчого органу Сполучених Штатів, повідомляє ТАСС.

Ініціатива спрямована на посилення вже діючих санкцій щодо російських газопроводів "Північний потік - 2" і "Турецький потік". Наприкінці грудня минулого року президент США Дональд Трамп підписав військовий бюджет на поточний фінансовий рік, який зобов 'язує адміністрацію ввести санкції щодо цих проектів.

У поправці йдеться про введення рестрикцій проти іноземних осіб, які значною мірою сприяють продажу, оренді або наданні суден для укладання труб, призначених для будівництва "Північного потоку - 2" і "Турецького потоку".

Минулого тижня верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель заявив, що Євросоюз твердо виступає проти односторонніх санкцій і погроз їх застосування з боку США, які зачіпають інтереси європейських компаній, у тому числі щодо газопроводів "Північний потік - 2" і "Турецький потік", оскільки подібні заходи йдуть врозріз з міжнародним правом.

Проект "Північний потік - 2" передбачає будівництво двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини. До теперішнього часу він завершений на 93%. Зупинка в реалізації проекту була пов 'язана з тим, що в грудні 2019 року через санкції США швейцарська компанія Allseas ("Оллсиз") зупинила роботи зі спорудження трубопроводу і забрала свої судна.

Про проект військового бюджету

Самому проекту військового бюджету США ще належить пройти складний процес затвердження і в Палаті представників, і в Сенаті Конгресу. Після того, як обидві палати законодавчого органу схвалять свої версії проекту бюджету, буде скликана комісія для узгодження деталей обох проектів.

Обидві палати знову повинні будуть проголосувати за узгоджений документ, після чого він відправиться главі держави на підпис. Весь цей процес зазвичай триває до осені, початку зими.

Новини

Популярні теми форуму

analytics