Close button

Кадиров відповів на заяви США

Кадиров відповів на заяви США

Глава Чечні Рамзан Кадиров відповів фотографією з ручними кулеметами на заяву держсекретаря США Майка Помпео про внесення його в чорний список. Знімок він опублікував у своєму Telegram-каналі, повідомляє Лента.ру.

"Помпео, ми приймаємо бій! Далі буде цікавіше! "- йдеться у підписі до фотографії, на якій Кадиров стоїть з двома кулеметами в руках у збройовій кімнаті.

Раніше глава Держдепартаменту США заявив про введення обмежень щодо Кадирова - зокрема, йому заборонять в 'їзд на територію країни. За словами Помпео, глава Чечні порушив права людини в республіці і використовував як виправдання своїм діям пандемію коронавірусу.

У березні цього року стало відомо, що американська влада стежить за справами Кадирова в країнах Близького Сходу. У Держдепартаменті зазначали, що планують обговорити з еміратськими колегами важливість притягнення глави Чечні до відповідальності. Зокрема, конгресмени звернули увагу на те, що Кадиров, наприклад, офіційно заробив мільйон доларів на проведенні стрибків в ОАЕ і, ймовірно, отримає дохід, що перевершив цю суму. Крім того, зазначалося, що ОАЕ інвестували в Чечню 350 мільйонів доларів, що може бути порушенням санкційного режиму, чинного щодо Кадирова.

Глава Чечні у відповідь заявляв, що його не хвилює листування американських конгресменів і співробітників Держдепартаменту США про його справи на Близькому Сході.

Наприкінці грудня 2017 року акаунт Кадирова був заблокований у Facebook. У керівництві соціальної мережі пояснили, що це було зроблено через введення урядом США санкцій проти Кадирова за "законом Магнітського". У лютому 2018-го главу Чечні включили до списку осіб, яким заборонено в 'їзд на територію Латвії.

Новини

Популярні теми форуму

analytics