Close button

Як пережити зраду

Як пережити зраду

Щоб рухатися далі та приймати якісь рішення, важливо прожити всі свої емоції, повідомляє Сегодня.

Зрада – це серйозна психологічна травма. Зламавши ногу, ви звернетеся до травматолога, а заболить серце – до кардіолога. Чому ж коли вам "обрубали крила", "встромили ножа в серце", ви "втратили опору в житті" і ви думаєте, що "саме пройде" та "час вилікує"? Час лікує, коли лікуєшся, запевняє психолог Олександр Шахов і на своїй сторінці в Instagram радить звернутись за професійною допомогою до хорошого психолога.

Зрада – це не кінець життя, це лише кінець етапу у стосунках або самим стосункам.

Але, якщо прямо зараз у вас немає можливості звернутися до психолога, Шахов радить постаратися позбутися душевного болю самостійно.

"Напишіть листа вашому кривдникові. У листі, не соромлячись у виразах, опишіть вс, що ви думаєте і відчуваєте. Особливо про те, що відчуваєте. Це дуже важливо. Називайте всі емоції, які переживаєте. Не стримуйте себе. Коли пишете, проживайте емоції: під час гніву кричіть (можна в подушку), бийте (знову ж подушку), плачте. При цьому дихайте ротом", – радить Олександр.

Психолог запевняє, що буде боляче і інстинктивно, що ви захочете уникнути його, пригнічуючи емоції. Але так ви залишаєте біль всередині і він роками живе в вас. Біль потрібно виплеснути. Пригнічені емоції – причина затяжної депресії. Плакати, коли боляче – це нормально, говорить експерт.

"Далі читайте лист вголос, поки вас це не перестане зачіпати. Ознакою того, що ви позбулися болю буде відчуття порожнечі – емоції "перегоріли". Так і має бути. Лист спаліть, нехай біль згорить в його вогні. Можливо вам доведеться написати не один лист. Можливо вправу доведеться зробити не один раз. Але воно працює", – запевняє Шахов.

Тільки після того, як емоції прожиті, ви зможете думати, що робити далі.

Ви самі приймаєте рішення: залишатися з цим партнером або шукати іншого. Але чого точно не потрібно робити – тягти важкий тягар гніву і образи в своїй душі все життя, запевняє психолог.

За його словами, якщо ви вирішите залишитися разом, то доведеться сісти за стіл переговорів і обговорити нові правила стосунків. Але змінюватися доведеться не тільки партнеру, який оступився, а й вам.

Ганна Ковпак

Новини

Популярні теми форуму

analytics