Close button

В Австралії після жорсткого карантину жодного випадку Covid

В Австралії після жорсткого карантину жодного випадку Covid

Представники органів охорони здоров'я країни говорять, що додаткові обмеження можуть послабити протягом декількох наступних днів, повідомляє Корреспондент.

В Австралії вперше за майже п'ять місяців не зафіксували жодного випадку коронавірусу за добу - між 20:00 п'ятниці 30 жовтня і 20:00 суботи 31 жовтня, повідомляє BBC News Україна.

При цьому в штаті Вікторія, який був епіцентром другої хвилі захворювання в Австралії, жодного випадку не фіксують уже другий день поспіль. Цьому передував 112-денний жорсткий карантин.

Представники органів охорони здоров'я країни говорять, що додаткові обмеження можуть послабити протягом декількох наступних днів.

Міністр охорони здоров'я Грег Хант в своєму акаунті в Twitter висловив подяку медикам і громадянам: "Спасибі всім нашим чудовим працівникам охорони здоров'я і перш за все - австралійському народу".

Нагадаємо, що з початку пандемії в 25-мільйонній Австралії зафіксували близько 27,5 тисяч заражень і 900 смертей від Covid-19. Це значно менше, ніж у багатьох інших країнах.

Країна для боротьби з вірусом вибрала стратегію локдаунів і запобіжного тестування, щоб відстежувати і контролювати захворюваність. У штаті Вікторія (на нього довелося 90% смертей від коронавірусу) діяв один із найсуворіших карантинів у світі і була введена комендантська година.

Новини

Популярні теми форуму

analytics