Close button

Курс валют: підсумки дня

Курс валют: підсумки дня

В останній день тижня на міжбанківському валютному ринку відчувався легкий перевищення пропозиції валюти над попитом, повідомляє Курс Украины.

З великих продавців на ринку був помічений «Укргазбанк» (імовірно продає валюту «Нафтогазу України»), але робив він це вкрай акуратно, щоб не обвалити котирування. Серед покупців виділялися «Альфа-банк», вже другий день здійснює великі покупки, і «Укрексімбанк», запити якого були скромніші. У той час, як один «держбанк» продавав, а інший - купував валюту, Національний банк продовжував діяти. Сьогодні він встановив черговий рекорд - чотири тижні міжбанківський валютний ринок протримався без інтервенцій регулятора. В цілому коливання сьогодні були досить скромні.

До закриття торгів опустилися на 1 копійку на купівлі і на 2 копійки на продажу в порівнянні із закриттям четверга.

Хід торгів:

Стартові котирування - 28,21 / 28,30 (купівля / продаж).

Торги четверга відкрилися, як і вчора, широко: спред на відкритті склав 9 копійок. Другий день відчувається напружене протистояння між продавцями, які, згнітивши серце, віддають валюту все дешевше, і покупцями, яким все одно дорого. Сьогодні торги почалися рано: вже о 9:28 пройшла перша угода за ціною 28,26 гривень. Вихід з покупкою «Альфа-банку», який вже наробив шуму вчора, надав оптимізму продавцям, але сьогодні банк був недовго і купив менше вчорашнього. Коли він пішов, котирування стали плавно опускатися, і після обідньої перерви впевнено пробили рівень 28,30 гривень. О 15:00 було встановлено новий мінімум - 28,24 гривень на покупку і 28,265 гривень на продажу. Закрили тиждень на мінімальних рівнях. Припущення, що вже сьогодні Нацбанк з'явиться і буде купувати, виявилося помилковим: регулятор явно вирішив терпіти до останнього.

Котирування закриття - 28,25 / 28,27 (купівля / продаж).

Загальний обсяг торгів у системі Bloomberg сьогодні виріс приблизно в 1,5 рази в порівнянні з четвергом і склав 142,6 млн. Доларів. Також банки проводили операції в системах Refinitiv (колишня Reuters) і Укрділінг.

Читайте також: Мільярди доларів не роблять щасливим - Дуров

Довідковий курс гривні до долара США зафіксовано Національним банком на 12:00 на рівні 28,2989 гривень.

Офіційний курс долара на 7 грудня встановлений на позначці 28,2913 гривень за долар, зниження на 1,25 копійки.

Офіційний курс євро на 7 грудня встановлений на позначці 34,3895 гривень за євро, зниження на 1,52 копійки.

На міжнародному валютному ринку FOREX співвідношення EUR / USD на 18:45 - 1,2140. Сьогодні євро зробив чергову спробу зростання і поліпшив річний максимум на 3 пункту, піднявшись до позначки 1,2178 долара за євро, однак статистики по зайнятості в США викликав корекцію, і євро пішов вниз.

Чи не втомлюється дивувати російський рубль. Його зміцнення американського долара триває четвертий день поспіль. Сьогодні з 74,60 він виріс до 73,75 рублів за долар. Станом на 18:45 рубль торгується між відмітками 73,85 і 73,95 рубля за долар. У столиці ціна готівкового рубля зросла ще на 1 копійку: сьогодні його продавали по 3,73-3,76 гривні за 10 рублів.

Єгор Зелінський

Новини

Популярні теми форуму

analytics