Close button

Міжбанк: долар почали активно купувати

Міжбанк: долар почали активно купувати

Сьогодні на міжбанківському валютному ринку був помічений «Укргазбанк» з великими продажами валюти. До нього приєдналися компанії-експортери, що забезпечили підвищення пропозиції валюти, повідомляє Курс Украины.

В результаті зниження котирувань безготівкового долара був зафіксований мінімум на рівні 28,04 гривень на покупку і 28,07 гривень на продажу. Ці ціни залучили не тільки імпортерів, а й банки-спекулянти, чиї покупки забезпечили зростання попиту на валюту. Уже після обідньої перерви котирування повернулися вище 28,10 гривень.

Готівковий курс долара в першій половині дня продовжив зниження і опустився до 28,21 гривень. Саме за такою ціною його продавали київські оптові обмінні пункти. Втім, вже після обіду, відреагувавши на підвищення котирувань на міжбанку, вони дружно підняли ціну на "американця" до 28,24 гривень.

Євро на ринку FOREX сьогодні ніяк не може визначитися з напрямком руху. Спочатку він опустився до 1,2095 долара, потім виріс до позначки 1,2134, потім - знову опустився. У столиці готівковий євро продовжує дешевшати: до обідньої перерви цінник на нього опустився до 34,15 гривень.

Російський рубль продовжує рости до американського долара. Сьогодні він встановив новий максимум, досягнувши позначки 73,05 рублів за долар. Зростання світових цін на нафту і слабкість американського долара грають на руку зростаючії російськії валюті. У столичних обмінних пунктах рубль сьогодні подорожчав ще на 1 копійку: оптові обмінні пункти продають його по 3,78-3,80 гривень за 10 рублів.

Новини

Популярні теми форуму

analytics