Close button

Психологія зморшок: про що вони можуть розповісти

Психологія зморшок: про що вони можуть розповісти

Зморшки на обличчі з'являються не тільки як ознаки старіння організму. Вони транслюють стан наших внутрішніх органів і психологічний - теж. Ось що означають зморшки в різних зонах обличчя людини, повідомляє Econet.

Внутрішні органи та частини тіла людини пов'язані певним чином. Це знаходить зовнішній прояв в тому, що функціонування органів та систем організму транслюється на різні зони тіла. До останніх можна віднести підошви ніг, кисті рук, раковини вух та навіть мову. На обличчі також є подібні області. А фахівець навіть зможе скласти психологічний точний портрет людини, виходячи з наявності і локації зморшок на обличчі останньої.

Карта зморшок на обличчі

Малюнок наочно демонструє описані нижче зморшки (складки) на обличчі людини. Ось що вони означають.

1. Складки розуму

Зморшки чола сигналізують про те, що їхній власник досить передбачливий, має розумові перевантаження, схильний до роздумів. Ще зморшки в зоні чола, можливо, свідчать про систематичні головні болі, неправильний мозковий кровообіг.

Психологія зморшок: Про що можуть розповісти наші зморшки?

2. Складки мудрості

Зморшки мудрості теж розташовані на лобі. Вони вважається ознакою досвіду і розуму. Так звані зморшки мудрості трансльовані на плечі людини: коли плечі болять, опущені та втомлені, це означає, що людині важко переносити життєві негаразди.

3. Складки подиву

Також знаходяться на лобі. Це неглибокі, паралельні одна одній зморшки. Щоб уникнути їх виникнення, необхідно спокійніше реагувати на життєві події та ситуації.

4. Складки впертості

Ці зморшки трансльовані в область шиї. Якщо говорити про ментальний рівень, зморшки впертості виникають через небажання підходити до проблем філософськи, виважено. Можливо, є сенс навчитися прислухатися до дієвихих порад оточуючих та вміти визнавати власну неправоту? Проблеми, які складно вирішити, провокують болі в шиї.

Читайте також: Як прибрати живіт: 5 вправ

5. Складки самотності

Такі зморшки свідчать про проблеми щитовидки. Як з'являються зморшки самотності? Людина відчуває, що життя суворе до неї, немає моральної підтримки, пригнічує самотність.

6. Складки скрупульозності

Дана риса характеру транслюється в зоні так званих «гусячих лапок». Такі зморшки можуть розповісти, що людина занадто уважна до дрібниць, приймає все близько до серця. На фізичному рівні зморшки скрупульозності з'являються при онімінні та поколюванні в області пальців рук.

7. Складки ретроградства

Такі зморшки свідчать про хронічні захворювання шлунково-кишкового тракту. Виражаються вони в тому, що людину долає страх перед всім новим, «закритість» для всього невідомого, сучасного, прогресивного.

8. Складки життєвої сили

Це важко назвати зморшками. Швидше, жолобок. Фізіогноміка розповість, що в ньому відбивається робота багатьох органів та частин тіла. Наприклад, органів травлення, сідниць та стегон (своєрідною опори для тіла і ключових «механізмів» руху, як на фізичному рівні, так і на уявному.

Явно виражений, не розмитий жолобок свідчить про хороший життєвий тонус, здатність до регенерації. Поглиблений і довгий жолобок свідчить про те, що людина, швидше за все, проживе довге життя.

9. Складки сором'язливості

Такі зморшки свідчать про недуги шлунку і дванадцятипалої кишки. Якщо вони спостерігаються навколо всього рота, це означає, що людина відчуває слабкість і болі в нижніх кінцівках та проблеми з кишечником. Зазвичай зморшки сором'язливості спостерігаються у невпевнених у собі персон, які переживають страхи, потребу в захисті.

Читайте також: Чи варто робити щеплення від коронавірусу

10. Складки песимізму

Ця область обличчя трансльована на нирки. До нефізіологічених факторів хвороб нирок можна зарахувати жорстку критику, почуття розчарування, невдачі, а до факторів хвороб надниркових залоз - «занепадницькі» настрої, байдужість до своєї особистості, тривожність. Також є трансляція на шлункові недуги, хвороби дванадцятипалої кишки та жовчного міхура.

11. Складки розчарування

Ці складочки на шкірі розповідають про проблеми функціонування нирок, печінки, жовчного міхура, кишечника, серця. Ментальному мовою дані зморшки розкажуть, що у їхнього власника немає радісного сприйняття життя, позитивних емоцій.

12. Складки невпевненості в собі

Дані зморшки виникають як наслідок виразкових утворень в області кишечника. На уявному рівні такі зморшки відображають страх прибрати з життя все застаріле, зайве, впевненість у власній неспроможності.

13. Складки байдужості

Аналогічні складочкам на шкірі, які ментальною мовою свідчать про проблеми дихальної системи (депресивні прояви, смуток, стомлення від життя), в селезінці (нав'язливі думки, ідеї), в печінці (лють, нестриманість, зміни настрою), в області колін (впертість та гордість), гомілки (падіння ідеалів), в ступнях (втрата орієнтирів в реальності).

14. Складки страхів

Такі зморшки виявляються як супутники проблем кишечника, формування гемороїдальних вузлів. На уявному рівні дані зморшки відображають страх не впоратися вчасно, гнів в минулому, боязнь втрати. До цієї зону транслюється стан ступнів, больові відчуття в яких можливі через страх перед майбутнім. А прихильність до застарілих понятть може викликати недуги сечового міхура.

Новини

Популярні теми форуму

analytics