Close button

Озвучені терміни надходження в Україну вакцини від COVID-19

Озвучені терміни надходження в Україну вакцини від COVID-19

Вакцина від коронавируса в рамках ініціативи COVAX може бути в Україні вже з 1 березня, повідомляє Украинская правда.

Розповів голова комітету ВРУ з питань здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування Михайло Радуцький в ефірі "Право на владу"

"По глобальної ініціативи COVAX ми повинні отримати вакцину приблизно 1 березня 2021", - сказав він.

Радуцький нагадав, що згідно з домовленостями з COVAX, Україна отримає 8 млн доз вакцини. Цим кількістю планується вакцинувати 4 млн осіб, тому що препарат вводиться два рази. Пріоритетними групами, які отримають вакцину, будуть медики, педагоги, військові, люди з супутніми хворобами.

Голова комітету вважає, що Україні потрібно вакцинувати мінімум 17-18 млн громадян. Тільки тоді можна говорити про переривання ланцюга передачі коронавируса.

Радуцький зазначив, що для придбання вакцини не в рамках COVAX потрібно, щоб нардепи внесли поправки в проект бюджету. Це б дозволило знайти кошти для її придбання.

"Максимально Україна буде забезпечувати цю вакцину безкоштовно, не безкоштовно, немає безкоштовного в світі нічого. 4 млн українців вже мають можливість провакцинуватися безкоштовно. Ми чекаємо, за словами COVAX, 4 млн доз з 1 березня", - сказав глава профільного комітету.

За його словами, ДП "Медичні закупівлі", повинен провести переговори з виробниками вакцин.

Новини

Популярні теми форуму

analytics