Close button

Номерні знаки можна буде оформити онлайн

Номерні знаки можна буде оформити онлайн

Кабінет міністрів затвердив зміни до порядку державної реєстрації, перереєстрації та зняття з обліку транспортних засобів, повідомляє МВД.

Прийняті зміни відкрили можливість подавати заяву і документи, необхідні для отримання номерних знаків та реєстраційних номерів через Електронний кабінет водія або Єдиного державного портал адмінпослуг. Це можна буде зробити у випадках, коли немає необхідності проходити огляд ТЗ експертом сервісного центру, наприклад, при реєстрації нової техніки.

Крім того, Кабмін своїм рішенням виключила можливість відчуження транспортних засобів у власників, щодо яких містяться відомості в Державному реєстрі боржників.

Як повідомлялося раніше, Кабмін підтримав розроблений Міністерством внутрішніх справ законопроект про зміну правил виготовлення та видачі номерних знаків. Якщо цей документ прийме Верховна Рада, власники транспортних засобів зможуть самостійно вибирати будь-які вільні комбінації «номерів» через електронний кабінет водія, а не тільки з наявних в сервісному центрі МВС. Замовити виготовлення обраних табличок можна буде у будь-якого виробника, що має відповідну ліцензію.

Новини

Популярні теми форуму

analytics