Close button

У США випробували систему підриву гіперзвукової боєголовки

У США випробували систему підриву гіперзвукової боєголовки

Дослідницька лабораторія ВПС США провела наземні випробування бойової головної частини перспективної гіперзвукової ракети і електронної системи точного підриву, повідомляє УНИАН.

Випробування пройшли на авіабазі "Холломан" в Нью-Мексико і були визнані успішними.

Перевірки проводилися за допомогою візка з ракетними прискорювачами, встановленої на рейках.

Бойові частини гіперзвукових ракет розробляються в звичайному, неядерному, виконанні. Це означає, що до їх системам наведення пред'являються підвищені вимоги, оскільки радіус ураження такими боєголовками значно менше радіуса ураження ядерних бойових зарядів. Крім того, неядерні бойові частини повинні мати систему точного підриву, завдяки якій вибух буде проводитися на потрібній висоті для досягнення максимального радіусу ураження.

Під час випробувань фахівці дослідницької лабораторії ВПС США перевірили електронну систему точного підриву, яка здетонувала бойовий заряд при заданій швидкості і на заданій відстані від мети. Всі етапи проведених випробувань були визнані успішними. Інші подробиці про що відбулися перевірках не розкриваються.

Тим часом, у дослідницькій лабораторії ВПС США заявили, що крім звичайних бойових частин гіперзвукових ракет ведеться розробка і кінетичних таких елементів, повністю позбавлених вибухових речовин. Передбачається, що вражаючий вплив таких бойових частин буде досягатися завдяки кінетичного вибуху - виділенню енергії при зіткненні головної частини з метою на гіперзвукової швидкості, що перевищує 5 чисел Маха.

Новини

Популярні теми форуму

analytics