Close button

Що очікується на валютному ринку в понеділок

Що очікується на валютному ринку в понеділок

Залишилося всього три дні торгів на міжбанківському валютному ринку в році, що минає. Очікується підвищена волатильність, можливі різкі коливання котирувань. Багато чого буде залежати від того, чи відбудеться аукціон Міністерства фінансів з розміщення ОВДП у вівторок 29 грудня, і чи проявлять інтерес до цінних паперів нерезиденти. Експорт та імпорт будуть намагатися швидше закрити всі свої потреби, враховуючи близькість кінця року, повідомляє Курс Украины.

Відкриття торгів понеділка очікується на рівні 28,27 / 28,40 - ціна заявок на купівлю / продаж відповідно.

Готівковий долар в Києві на вихідних продавали по 28,26-28,27 гривень. Як відзначають оператори валютного ринку, особливого попиту на готівкового «американця» не спостерігалося. Готівковий долар в результаті зниження минулої п'ятниці став дешевше безготівкового. Сьогодні ситуація на міжбанку знову визначатиме валютну погоду. У разі, якщо на міжбанку будуть різкі рухи вгору або вниз, готівковий долар піде за ним. Якщо безготівковий долар виросте, готівковий повернеться вище 28,30 гривень.

Євро на FOREX вранці понеділка знову зростає на новинах про успішне узгодженні торгівельної угоди Великобританії з Євросоюзом. До теперішнього моменту євро вже піднявся до 1,2226 долара за євро і продовжує зростати. Готівковий євро повторює рухи готівкового долара. На вихідних його вартість опустилася до 34,18-34,20 гривень. Сьогодні євро знову буде стежити за тим, в який бік піде готівковий долар, і піде за ним. Якщо долар продовжить дешевшати, то євро можуть почати продавати по 34,10-34,15 гривень.

Російський рубль на минулому тижні зміцнився до 73,60 рублів за долар, але сьогодні знову знижується до долара. Станом на 8:30 ранку понеділка рубль торгується в діапазоні 73,84-73,98 рублів за долар. У Києві готівковий рубль минулої п'ятниці продавали по 3,73-3,75 гривень за 10 рублів. Сьогодні рубль може подорожчати на 2 копійки, до 3,75-3,77 гривень за 10 рублів.

На 28 грудня 2020 року офіційний курс встановлений на рівні 28,35 грн / дол.

Єгор Зелінський

Новини

Популярні теми форуму

analytics