Close button

З'ясовано, від чого залежить тяжкість симптомів COVID-19

З'ясовано, від чого залежить тяжкість симптомів COVID-19

Вчені зі Стенфордського університету провели найбільш повне на сьогоднішній день дослідження імунної відповіді антитіл до SARS-CoV-2 і з'ясували, що тяжкість захворювання COVID-19 залежить від того, на яку частину вірусу націлені антитіла людського організму, повідомляє News Medical.

Вчені вивчили перебіг хвороби у 254 пацієнтів з безсимптомним, легким або важким COVID-19, а також проаналізували рівні трьох типів антитіл - IgG, IgM і IgA - націлені на вірусний білок-шип або внутрішню оболонку вірусу в міру розвитку хвороби.

За результатами дослідження люди з тяжкою формою COVID-19 мають меншу частку антитіл, націлених на спайковий білок, який вірус використовує для проникнення в клітини людини, в порівнянні з антитілами, націленими на білки внутрішньої оболонки вірусу.

Коронавірус за допомогою спайк-білка з клітинним рецептором ACE2, опинившись всередині клітини, скидає свою зовнішню оболонку, оголюючи внутрішню, яка покриває його генетичний матеріал. Після цього вірус задіє механізм клітинного виробництва білка, щоб виробити більше вірусних частинок і заразити інші клітини.

Згідно з результатами наукового дослідження, у людей з безсимптомним і легким перебігом коронавірусной інфекції в цілому рівень антитіл нижче, ніж у пацієнтів з важким COVID-19.

Новини

Популярні теми форуму

analytics