Close button

Volkswagen хотів купити компанію Tesla

Volkswagen хотів купити компанію Tesla

Не так давно Ілон Маск зізнався, що в 2017 році намагався продати компанію Tesla корпорації Apple. Тепер німецьке видання Manager Magazin стверджує, що ще в 2013 році «Теслу» намагався купити концерн Volkswagen, повідомляє Insideevs.

У той рік онук Фердинанда Порше, найбільший акціонер Volkswagen, колишній керівник цієї компанії, а на той момент голова ради директорів Фердинанд Пієх відвідав Каліфорнію і зустрівся з місцевим дилером Porsche. Останній раніше продавав автомобілі Ілону Маску, а в 2013 році сам взяв собі нову Tesla Model S. Він надав електромобіль Піеха для тест-драйву.

Як тільки Піех прокотився на Tesla, він тут же поставив перед директорами Volkswagen питання про покупку всієї компанії Ілона Маска. Тодішній гендиректор Volkswagen Мартін Вінтеркорн не зміг стати проти Піеха, хоча раніше за його дорученням фахівці Volkswagen теж тестували Tesla Model S і цей тест електромобіль провалив.

Піеха не збентежило навіть те, що вже в 2013 році Tesla коштувала 20 мільярдів доларів при тому, що за весь рік компанія продала лише 22 тисячі машин. Volkswagen тоді коштував у кілька разів більше і був найбільшим автоконцерном в світі по числу автомобілів, що випускаються.

Так чи інакше, Ілон Маск відкинув пропозицію з боку Volkswagen. Зараз Tesla оцінюється в 630 мільярдів доларів, що більш ніж в шість разів дорожче за все концерну Volkswagen.

Самого Фердинанда Піеха розірвано на серпні 2019 року. Мартін Вінтеркорн був звільнений і зараз знаходиться під кримінальним переслідуванням з боку влади США за махінації з шкідливими викидами дизельних машин. Нове керівництво Volkswagen витрачає десятки мільярдів на якнайшвидший перехід до випуску власних електромобілів.

Новини

Популярні теми форуму

analytics