Close button

Тренди 2021 дизайні кухні

Тренди 2021 дизайні кухні

Головний глобальний тренд в сучасному дизайні - відсутність рамок. Це стосується не тільки моди і стилю, але і інтер'єру. Вам подобається прованс? Нехай квартира відображає любов до сільського мотиву. Мінімалізм? Спробуйте гру фактур і відтінків. Монохром? І це здорово, ваш будинок - ваші правила, повідомляє Курс Украины.

1. Об'єднання простору

Придивіться до проєктів і планувань сучасних квартир. Все частіше дизайнери, та й самі власники роблять вибір на користь відкритих просторів - об'єднання кухні з вітальнею та їдальнею. З точки зору функціоналу це виправдано: в цих кімнатах ми проводимо більше часу, так чому б не розширити можливості для дизайну, задіявши всю площу, без непотрібних стін і перегородок.

171.jpg

Наповнення простору залежить від наявної площі. Дизайн кухні з островом - один з ключових трендів. Цей елемент стає центральним в приміщенні. Як з точки зору оформлення, так і функціоналу. Яскравий острів трансформується в барну стійку, стіл, в ньому є додаткові місця для зберігання речей. У приватному будинку можна реалізувати і більш сміливі ідеї, наприклад, вбудувати плиту або навіть піч.

156-b.jpg

У кімнаті меншої площі центральним елементом є барна стійка, що розділяє зону приготування їжі і вітальню. Або столова група. Обидві можуть стати акцентами в оформленні.

154-b.jpg

2. Фактури в дизайні сучасної кухні

Не секрет, що пластик і нарочито штучні матеріали сьогодні відійшли на другий план. У тренді - природні і футуристичні фактури - метал, дерево, камінь.

159-b.jpg

Використання дерева і каменю вітається і реалізує бажаний тісний зв'язок з природним зовнішнім світом. Мармур, граніт, дерев'яні панелі, меблі, підлогу оживляють проєкт і особливо вражаюче виглядають на великому метражі.

3. Колор-блокинг для яскравих рішень

Це актуальний прийом в дизайні яскравої кухні. Основна ідея в тому, щоб не розпорошувати кольору по маленьких шматочках і принтам, а використовувати кольоровий масив. Таким чином можна виділити цілі зони, підкреслити і виправити геометрію приміщення.

  • В інтер'єрі кухні колор-блокінг можна використовувати в оформленні гарнітура. Наприклад, в експериментах з поєднанням шаф. Якщо вам подобається ідея різнокольорових нижніх і верхніх рядів.
  • Яскравою плямою може стати група відпочинку в об'єднаному просторі. Дизайнери вміло поєднують диван з обробкою. Вона може навіть стати його продовженням.
  • Якщо вам не близька ідея з яскравими меблями, можна реалізувати принцип в обробці. Причому це може бути не тільки акцент на стіна насиченого кольору, але і кольорові плями, лінії і декоративні малюнки.
  • Інтер'єрні тенденції, які набрали чинності в минулі сезони, продовжують бути актуальними. І перш за все мова про колористику. Кольорові рішення в дизайні кухні 2020-2021 раніше підкреслюють природну тематику і намагаються бути максимально гармонійними.

145-b.jpg

4. Оформлення в кольорі

Ще одна тенденція, пов'язана з квітами і вибором гами. Проєкти оформлені в двох тонах.Зазвичай для цього вибирається нейтральний базовий колір і додатковий - більш яскравий. На фото дизайн сучасної кухні в світлих тонах більше не виглядає нудним, його розбавляє більш барвистий. Причому не обов'язково насичений, це може бути і приглушена пастель.

  • Поєднання кольорів простежується всюди: це і обробка, і вибір гарнітура, і їдальня група.
  • В обробці базу може доповнити акцент на стіна, яка підтримає додатковий колір.
  • Рішення для гарнітура в двох кольорах - це не тільки розділений верх і низ, але і вертикалі. Наприклад, комбінації з різних шаф.
У таких інтер'єрах на акценти залишається зовсім небагато, навіть не канонічні 10%. Відрізнятися можуть ручки і змішувач. А ось малу побутову техніку краще вибирати в двох основних тонах.

Класичний синій

Мінімалістичний і елегантний тон прекрасно підходить для кухонних фасадів в сучасному і традиційному виконанні. Чудово поєднується з білими, світло-сірими, сталевими відтінками, золотистим декором, фактурою натурального дерева. Зазвичай грає роль самого темного елемента обробки.

150-b.jpg

Темно-зелений

Колір, натхненний природою, залишиться популярним на довгі роки. Застосовується в оформленні не тільки гарнітура, але і стін, фартуха.

157-b.jpg

Нейтральний фон

Його завдання - створювати в інтер'єрі кухні інтимне і гостинне середовище. В оточенні ненав'язливих, з низькою насиченістю і не перетягувати на себе увагу бежевих, кремових, пісочних і ін. Відтінки простіше зосередитися на цінності спілкування і особистості один одного.

163.jpg

Сучасне ретро

Модний дизайн кухні 2021 не змістовний без стилістики 70 - 80-х. Причому не у вигляді бездумного копіювання, а як переосмислення в естетичному більш стриманому варіанті.

176-b.jpg

Палітра неймовірно приваблива: жовті, помаранчеві, гарбузові, оливкові, зелені, коричневі, мандаринові фарби, теплі і м'які кольори авокадо, пшеничних колосків, соняшнику, богемний пурпурний, бірюзовий. Соковиті тони перетворюють простір, а для рівноваги вводиться нейтральний білий. Способи включення квітів в кухонний інтер'єр - меблеві фасади, оздоблення "острова", пофарбовані стіни, мозаїчне облицювання, керамічний фартух, посуд і елементи текстилю.

144-b.jpg

Новини

Популярні теми форуму

analytics