Close button

Як підбирали дітей для новорічного привітання Зеленського

Як підбирали дітей для новорічного привітання Зеленського

В Офісі президента спростували, що діти в новорічному ролику Зеленського знімалися до 3 години ночі. Там стверджують, що зйомки з дітьми зайняли всього кілька годин, а в процесі цього ніякі закони не були порушені, повідомляє Страна.

Крім того, з батьками дітей уклали офіційні угоди, вони дали згоду на зйомку і супроводжували маленьких акторів на майданчику.

Про це заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк. Він назвав інформацію про тривалі зйомки дітей, які затяглися до 3-ї ночі, "свідомо заангажованими чутками". А також пояснив, навіщо взагалі залучили малюків і як їх шукали.

"Зйомки новорічного привітання президента відбулися тільки 27 грудня 2020 року в Маріїнському палаці і на площі перед Маріїнським. Участь дітей продиктована логікою самого привітання - саме до дітей, майбутнього нашої країни, звертається президент України. І саме діти формулюють свої мрії і бажання, які дорослі повинні постаратися реалізувати в майбутньому ", - пояснив Подоляк концепцію новорічного ролика.

За його словами, у відео з президентом були задіяні діти, у яких вже був досвід зйомок. А шукали маленьких акторів через кастинг-менеджерів. Офіс президента їх відбором не займався.

"Дітей підбирали кастинг-менеджери. Зазвичай у кастинг-менеджерів є свої бази даних. І своя процедура підбору, виходячи з завдання, поставленого режисером. Діти часто знімаються в ТВ-проектах, серіалах, кіно, рекламі, в тому числі, соціальній рекламі, в інших проектах. Це абсолютно нормальна практика ", - додав Михайло Подоляк.

За його словами, з агентством Lot знімальна група не співпрацювала.

"Що за оголошення тиражується в соціальних мережах, реальне чи воно і для яких зйомок в цьому оголошенні запрошували маленьких акторів, сказати складно. Але схоже, що це чергова штучна спроба політичних опонентів створити скандал там, де його немає і бути не може", - заявив Михайло Подоляк.

За його словами, на знімальному майданчику дітей супроводжували батьки, які дали письмові дозволи на зйомку, яка зайняла кілька годин.

"Діти в супроводі батьків були запрошені тільки на певний таймслот 27 грудня, на той період зйомок, де, власне, маленькі громадяни і з'являються в кадрі. Зйомки з дітьми тривали, в середньому, кілька годин.

Природно, з дотриманням всіх процедур, прописаних в українському законодавстві. Зокрема, були отримані письмові дозволи від батьків на зйомку дітей. Ні від одного з батьків немає і не було претензій на адресу знімальної групи. Більш того, у всіх залишилися чудові враження і позитивні емоції після зйомок ", - додав медіарадник голови Офісу.

Однак Подоляк ухилився від відповіді на питання про те, який гонорар отримали маленькі актори і хто фінансував проект.

"Батьки підписували стандартні договори з агентством. Вони ж є юридично відповідальними особами і самі приймають рішення про ступінь і обсяг залучення своїх дітей в творчий процес. В даному випадку це був незвичайний івент. Престиж. Важливість для держави", - ухильно оголосив Михайло Подоляк.

За словами радника, резонанс в соцмережах після звернення Зеленського - показник того, що новорічне привітання президента нікого не залишило байдужим.

"Уже третій Новий рік поспіль звернення Володимира Зеленського не залишають байдужим мільйони українців, викликаючи великий резонанс і жваве обговорення, в тому числі, в соціальних мережах.

Це відмінний маркер для лідера країни - значить, емоції були зачеплені. Тому що бувають випадки, коли однотипність новорічних привітань протягом багатьох років стає мемом. Багато минулих президентів у нас саме цими повторами і страждали ", - підсумував Подоляк.

Новини

Популярні теми форуму

analytics