Close button

Бум біткоіну: криптовалютнi ферми залишили без світла мільйони людей в Ірані

Бум біткоіну: криптовалютнi ферми залишили без світла мільйони людей в Ірані

Влада Ірану звинувачує криптовалютнi ферми за масове відключення електроенергії в країні. Велика частина столиці Тегерана та інших великих міст, включаючи Мешхед, Тебріз і Урмію, неодноразово залишалися без світла, повідомляє РБК-Украина.

Про це повідомляє Business Insider .

Після того як колишній президент Дональд Трамп повторно ввів санкції США щодо Ірану, криптовалюта стала способом обходу санкцій, що призвело до різкого зростання популярності біткойнiв.

Це призвело до появи тисяч незаконних криптовалютних ферм, деякі з яких розташовані в школах і мечетях.

Це також результат дешевої електроенергії Ірану, яка коштує 4 центи за кВт / год порівняно із середнім показником в 13 центів в США. Іран входить в десятку країн з найбільшим споживанням електроенергії криптовалютними фермами - 450 мегават на добу.

Тепер уряд звинувачує виробників криптовалюта, особливо біткоiнiв, в перенавантаження електромереж та відключення електрики по всій країні. Інша точка зору полягає в тому, що винні десятиліття безгосподарності з енергопостачанням.

Влада закрила 1600 центрів, в тому числі ті, яким було дозволено працювати вперше. За повідомленнями місцевих ЗМІ, державна електроенергетична компанія Tavanir закрила велику ірано-китайську біткойн-ферму через відключення електроенергії.

Нагадаємо, біткойн досяг рекордного максимуму в 41 962 доларiв 8 січня, після чого вартість знижувалася.

Новини

Популярні теми форуму

analytics