Close button

Зеленський пояснив суть січневого локдауна

Зеленський пояснив суть січневого локдауна

Грядущий карантин буде не таким жорстким як весняний, запевнив президент. Зокрема, будуть працювати стратегічні підприємства, дитсадки та громадський транспорт, повідомляє Корреспондент.

Президент Володимир Зеленський заявив, що зимовий карантин буде не таким жорстким, як весняний. Про це він сказано на селекторній нараді у четвер, 7 січня.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що вже третій день поспіль спостерігається тенденція до зростання числа хворих, а міністр охорони здоров'я Максим Степанов додав, що, як показує світовий досвід, в країнах, де не діяв жорсткий карантин під час різдвяних і новорічних канікул, відбувається зростання кількості хворих протягом 14 днів.

За словами Степанова, епідеміологи констатують скорочення інкубаційного періоду коронавируса в Україні до семи-восьми днів і "омолодження" хвороби.

"Впроваджуючи завтрашнього дня більш жорсткий карантин, ми уникнемо великої зростання хворих як коронавірусів, так і на звичайний сезонний грип. Таким чином зменшимо і навантаження на лікарні, адже одні й ті ж заклади лікують хворих кожним з цих недуг", - нагадав міністр.

У свою чергу, Шмигаль додав, що буде працювати громадський транспорт, стратегічні підприємства, дитячі сади.

Працюватимуть і магазини, які продають продукти харчування, засоби гігієни та побутову хімію. Хоча розважальна інфраструктура і святкові ярмарки будуть закриті, кафе і ресторани працюватимуть на винос. МАФи і кіоски, розташовані на відстані і не створюють скупчення людей, теж зможуть надавати свої послуги.

"Цей карантин пом'якшений і не такий жорсткий, як весняний локдаун. Він також більш лояльний в порівнянні з тими заходами, які впроваджуються в інших країнах. Однак ми збиваємо відразу хвилю зростання кількості хворих після новорічних свят і паралельно прискорюємо отримання якісної зареєстрованої вакцини, схваленої ВООЗ ", - резюмував Зеленський.

Нагадаємо, що раніше Тернопіль відмовився вводити локдаун. У всіх школах Тернополя продовжиться навчання, а суб'єктам господарювання рекомендується не припиняти свою підприємницьку діяльність.

Потім ще одне місто в Україні відмовляється вводити локдаун. Слідом за Тернополем відмовляються від введення карантинних обмежень Черкаси. Проти локдауна виступив мер міста.

Новини

Популярні теми форуму

analytics