Close button

5 моментів, які дратують стюардес в пасажирах

5 моментів, які дратують стюардес в пасажирах

Бортпровідник - незвичайна професія, обросла вигадками. Одні вважають, що від стюардеси потрібно тільки гарна посмішка, інші ж упевнені, що це вкрай небезпечна робота, повідомляє Узнай ВСЕ.

Стюардеси ж бачать в своїй справі як плюси у вигляді щотижневих подорожей по світу і яскравих буднів "в небі", так і мінуси, з якими не вдається змиритися навіть із роками. Про них - у цьому матеріалі.

оплески

Ця особливість більше притаманна росіянам - за кордоном оплески при посадці вважаються поганим тоном і часто висміюються іншими пасажирами. У бесіді з Lenta.ru стюардеса-блогер поділилася одкровенням - оплески пасажирів при посадці літака не тільки безглузді, але і вкрай дратують весь льотний склад. На те є дві причини: по-перше, з літаком в більшості випадків нічого і не повинно було трапитися, щоб так радіти посадці, а по-друге, коли пасажири починають плескати, літак ще не сів, і захват, якщо вже на те пішло , ще в будь-якому випадку несвоєчасне.

Своїми оплесками пасажири як би показують, що очікували невдалої посадки Своїми оплесками пасажири як би показують, що очікували невдалої посадки

"А можна водички?"

Часто пасажири зловживають можливостями сервісу на борту, відволікаючи бортпровідниць проханнями принести кілька склянок води по одному або довгим вибором напою. В інтерв'ю Youtube-каналі Luki професійна бортпровідниця Олеся Костіна зізналася, що часом у неї бувають і більш серйозні справи, ніж негайно принести чергову "водичку" пасажирові - комусь із клієнтів лайнера може в цей момент турбуватися негайна медична допомога, а руки стюарда просто бувають зайняті. Також багато бортпровідниці відзначають, що їх першочерговим завданням залишається забезпечення загального порядку і комфорту на борту, а не блискавичний обслуговування пасажирів.

Що дратує бортпровідника | Олеся Костіна

З бізнес-класу в "економ" і назад Відносини "економа" і "бізнесу" завжди були непростими - пасажири часто намагаються переміститися з одного класу в інший (як правило, в односторонньому порядку). Однак більшість авіакомпаній таку послугу не надає. Незважаючи на це, клієнти намагаються запропонувати бортпровідника хабара або просто починають влаштовувати скандал.

Деяких пасажирів складно переконати в тому, що під час польоту треба залишатися на своєму місці Деяких пасажирів складно переконати в тому, що під час польоту треба залишатися на своєму місці.

Часом гості авіалайнерів намагаються "відвідати" своїх друзів з іншої частини літака, хоча пересування і пересадки навіть в межах одного відсіку під час польоту вкрай не рекомендуються. А згідно з інформацією Ространснагляду, при неповній розсадження авіакомпанії керуються правилами центрування, тому що залишилися порожні місця на борту лайнера сприяють вивіреного балансу.

Жарти, пісні і п'яні пасажири

Пасажири, які в спробах впоратися зі стресом перебрали з алкоголем, нерідко ускладнюють роботу бортпровідників. Позбутися від п'яного дебошира в повітрі не представляється можливим, тому такі персонажі часто псують поїздки не тільки льотному екіпажу, а й усім пасажирам У бесіді на Youtube-каналі бортпровідниця Олеся Костіна зазначила, що найбільше її і напарниць дратують жарти про наступне падіння літака або катастрофи , а також тематичні пісні, виконувані п'яними пасажирами. Композиція "Стюардеса на ім'я Жанна" Володимира Преснякова - безумовно в їх числі.

Гучність і яскраві емоції в літаку не вітаються Гучність і яскраві емоції в літаку не вітаються

Куріння і антисанітарія

У 2020 році бортпровідниця Олена розповіла порталу aif.ru, що вважає куріння одним з головних вад пасажирів на борту. Незважаючи на те, курити в літаках заборонили ще в липні 2001 року, клієнти авіакомпаній майже 20 років продовжують робити це в санвузлах - на них не діють ні численні попередження, ні заборонні знаки.

Чому не можна курити в літаку?

Співробітниця авіакомпанії розповіла і про те, що пасажири часто нехтують правилами особистої гігієни і розводять бруд в санвузлах, а також розкидають по салону пляшки і фантики від цукерок. За словами дівчини, після деяких рейсів літак вимагає генерального прибирання. У деяких пасажирів також відсутній і культура - багато дозволяють собі використовувати санвузол не за призначенням або роззуватися в салоні. Як і в будь-якій професії, в роботі стюарда є і плюси, і мінуси. Одне варто зрозуміти точно: бортпровідників, які ніколи не забувають нам посміхатися і забезпечують комфортний переліт, доводиться нітрохи не простіше, ніж представникам інших професій. Навіть незважаючи на те, що їм нічого не варто облетіти всю земну кулю за кілька місяців.

Новини

Популярні теми форуму

analytics