Close button

Реальна користь від риб'ячого жиру

Реальна користь від риб'ячого жиру

Риб'ячий жир - дуже корисний продукт, який містить масу важливих для здоров'я людини компонентів. Його систематичне застосування позитивно позначається на роботі практично всіх систем організму і сприяє зниженню ваги, повідомляє Курс Украины.

Фармацевт Меллер в 19 столітті зауважив взаємозв'язок між здоров'ям жителів прибережних регіонів і великою кількістю риби в їх раціоні. Люди рідше страждали від анемії, рахіту, курячої сліпоти. Лабораторні дослідження підтвердили користь риб'ячого жиру, і був налагоджений його продаж в аптеках. Раніше риб'ячий жир використовувався лише для вичинки шкіри.

Але ще до перших досліджень багато народів виварювали його і вживали в їжу, наносили на тіло. Північні народності: евени, ескімоси, якути, до сих пір активно його їдять, так як поживність продукту в суворих умовах вкрай важлива.

Основна сировина для отримання риб'ячого жиру - це печінка і підшкірний жир тріскових риб, акул, скатів.

Найбільшими виробником є Норвегія. Також його виробляють Росія, США і країни Південноамериканського континенту.

44_w9gujrx_big.jpg

Протипоказання риб'ячого жиру і його побічні дії

Особи, у яких діагностовано туберкульоз у відкритій формі (вони завжди ходять з медичними пов'язками на обличчі), закритій формі, не можна приймати жир ні в яких кількостях і видах. Це може спровокувати гострий синдром, а ті, хто страждає на туберкульоз першого ступеня, можуть ускладнити перебіг хвороби хронічної стадіі. Аллергія, на відміну від побічних ефектів, може траплятися частіше, оскільки деякі особи схильні до ВСД, і наявність тваринних жирів, що надходять в чистому вигляді в організм (навіть в капсулах), можуть спровокувати НЕ засвоюваність.

Риб'ячий жир для схуднення

Даний компонент стимулює обмін речовин, але не має прямого впливу на жири. Спалювання підшкірних клітин жирової суміші буде відбуватися за рахунок посиленої роботи підшлункової залози. Жінки можуть поєднувати фізичні навантаження і активний спосіб життя, приймаючи капсули. При цьому буде спостерігатися втрата ваги до 0,5 кг в тиждень при посилених тренуваннях.

Коли приймати риб'ячий жир - до або після їди?

Дозування капсул риб'ячого жиру: Дітям до 12 років по 2 капсули 2 рази на добу; Дітям з 3-7 років - по 1 капсулі 2 рази на день; дітям старше 12 років - по 6 капсул 2-3 рази на день. Особам старше 50 років слід приймати капсули щодо маси тіла: до 60 кг - по 3 капсули 3 рази на день, до 80 кг - по 5 капсул тричі на день, а понад 80 кг - по 6 капсул до 3 разів на добу. Люди різного віку препарат приймається перед їжею, за півгодини до прийому їжі. Курс триває 3 місяці, можна повторювати 2 рази на рік з перервою в 3 місяці.

Щоб поправити естетику особи, достатньо приймати 3-х місячний курс капсул риб'ячого жиру. Вони позитивно впливають на підживлення організму кислотами, звільняють сальні залози і вивільняють радикали, перешкоджаючи старінню. Жінкам і чоловікам буде корисно пропити курс, якщо є показання. Немає потреби готувати маски та інші бальзами для шкіри. Самі вітаміни вже надають позитивний ефект на дерму і епідерміс.

Новини

Популярні теми форуму

analytics