Close button

Виявлено цілющі властивості золота

Виявлено цілющі властивості золота

Вчені з іспанського Університету URV виявили, що наночастки, що знаходяться в золоті, здатні вбивати хвороботворні бактерії, пише Wiley Online Library, повідомляє Мир24.

Фахівці в лабораторії синтезували наночастинки, діаметр яких у вісім разів менше товщини волосся. З'ясувалося, що при наявності цих частинок клітини бактерій змінюються, оскільки їх стінки не справляються з «напором». Таким чином інертні наночастинки вбивають хвороботворні бактерії.

Вчені також змоделювали процес хвороби - в результаті експерименту вони підтвердили свої висновки про лікувальні властивості золота. Воно є досить сильним антисептиком, вважають фахівці.

Однак невідомо, чи вийде використовувати золото для профілактики захворювань. Причина тому - вартість дорогоцінного металу. Крім того, допускається, що подібні цілющі властивості є у будь-якого благородного металу.

Раніше в Швейцарії створили золото з властивостями пластику. Для його виготовлення використовували білкові волокна і латексний полімер. Такий матеріал виявився легшим алюмінію, його використовуватимуть при створенні годинників і прикрас, щоб аксесуари не відрізнялися занадто великою вагою.

Новини

Популярні теми форуму

analytics