Close button

Названо довгострокові наслідки COVID-19

Названо довгострокові наслідки COVID-19

Згідно з дослідженням, опублікованим у The Lancet, більше 76% пацієнтів з COVID-19 мають один симптом, який є навіть через шість місяців після одужання, повідомляє Medical Xpress.

Дослідження включало дані про здоров'я тисячі сімсот тридцяти трьох пацієнтів з COVID-19, які були виписані з лікарні Цзінь Інь-Тань в Ухані, Китай, у період з 7 січня по 29 травня 2020 року.

За результатами дослідження, найбільш частим довгостроковим симптомом коронавірусу була м'язова слабкість (63% випадків), при цьому пацієнти часто мали проблеми зі сном (26%), а у 23% пацієнтів діагностували депресію.

У дослідженні наголошується, що у госпіталізованих пацієнтів з важкою формою COVID-19 частіше спостерігалися порушення функції легенів та аномалії, які виявляються при візуалізації грудної клітини, які, на думку вчених, можуть вказувати на пошкодження органів через шість місяців після появи симптомів коронавірусної інфекції.

У 94% пацієнтів через шість місяців після одужання від коронавірусу рівні нейтралізуючих антитіл упали більш ніж наполовину - 52,5%, що викликає побоювання щодо можливості повторного зараження вірусом.

Новини

Популярні теми форуму

analytics