Close button

Ознака підвищеного ризику серцево-судинних захворювань

Ознака підвищеного ризику серцево-судинних захворювань

Спільне дослідження вчених з Інституту раку Дана-Фарбер і Центрів по контролю і профілактиці захворювань виявило нові докази потенційного ризику для здоров'я, пов'язаного з хімічними речовинами в димі тютюну й марихуани, повідомляє News Medical.

У дослідженні, опублікованому в EClinicalMedicine, взяли участь 245 осіб. Дослідники зібрали дані з медичних записів учасників і проаналізували їхні зразки крові й сечі на речовини, що утворюються в результаті розпаду нікотину, спалювання тютюну й марихуани.

Дослідники виявили, що вплив хімічної речовини акролеїну на організм збільшується під час паління тютюну, але не марихуани, і провокує серцево-судинні захворювання.

Учені повідомляють, що у зразках крові й сечі учасників, які курили марихуану, концентрація токсичних хімічних речовин, пов'язаних з димом, таких як нафталін, акриламід і метаболіти акрилонітрилу, була нижче, ніж у тих, хто курив тютюн.

За словами авторів дослідження, високий рівень акролеїну може бути ознакою підвищеного ризику серцево-судинних захворювань.

Новини

Популярні теми форуму

analytics