Close button

Нове дослідження: нанотіла проти COVID-19

Нове дослідження: нанотіла проти COVID-19

Три окремих дослідження показали, що розроблені синтетичні нанотіла здатні блокувати коронавірус, що викликає COVID-19, зчіплюючись із шиповидними білками його корони й запобігаючи проникненню вірусу в клітину, повідомляє Drug Target Review .

На створення синтетичних нанотіл вчених надихнули спеціальні антитіла, які містяться у крові представників родини верблюдових (до нього відносяться лами, альпаки і верблюди). Ці тварини виробляють два види антитіл. Перший дуже нагадує антитіла людини, а другий - частки набагато меншого розміру, які називають нанотілами або антитілами з важких ланцюгів.

Розроблені вченими синтетичні нанотіла, як і антитіла сімейства верблюдових, можуть перешкоджати стикуванні білків-шипів Sars-Cov-2 з клітинами людини.

Дослідження ефективності синтетичних нанотіл у боротьбі з коронавірусом припускають, що їх також можна використовувати для лікування хворих COVID-19 за допомогою інгаляції.

Вчені відзначили, що покладатися виключно на нанотіла не варто, оскільки вони не здатні забезпечити довгостроковий захист від коронавірусної інфекції.

Новини

Популярні теми форуму

analytics