Close button

Міжбанк: крихкий баланс поки зберігається

Міжбанк: крихкий баланс поки зберігається

На міжбанківському валютному ринку в п'ятницю зберігається баланс попиту-пропозиції, повідомляє Курс Украины.

На стороні продавців працюють іноземні банки, з яких виділяється Citibank: продаючи валюту клієнтів-інвесторів, він накопичує гривню для оплати 7-річних ОВДП, які Міністерство фінансів планує розмістити на майбутній наступного вівторка аукціоні. Великих покупців сьогодні не видно; серед тих, хто активно купує валюту, помічені кілька банків-спекулянтів, які сьогодні грають на підвищення.

Надії побачити сьогодні подешевшав готівковий долар не збулися. «Американець» в столиці торгується стабільно в діапазоні 28,23-28,26 гривень, а по 28,21 гривень оптові обмінники купують, тобто чекати більш низької ціни поки не доводиться.

Євро на світовому ринку FOREX сьогодні знову знижується. До 14:30 він опустився до 1,2114 долара за євро; на цьому рівні його поки купують, тому далі опуститися не виходить. У Києві готівковий євро сьогодні, як і долар, торгується у вузькому діапазоні 34,12-34,15 гривні; попит на нього, за свідченням операторів, навіть гірше, ніж на долар.

Російський рубль який день кидається з одного боку в інший. З 73,25 рублів за долар він вранці впав на 40 копійок, але по 73,65 його почали купувати, і він знову пішов вгору. Станом на 14:45 рубль торгується в діапазоні 73,45-73,55 рубля за долар. У столичних обмінних пунктах з учорашнього дня зберігається стабільна ціна на готівковий рубль на рівні 3,78-3,80 гривень за 10 рублів.

Єгор Зелінський

Новини

Популярні теми форуму

analytics