Close button

Валютний ринок замерз

Валютний ринок замерз

Незважаючи на те, що сьогодні був оголошений робочий день, угод на міжбанківському валютному ринку в суботу не проводилося, повідомляє Курс Украины.

І покупці, і продавці займалися тим, що періодично рухали цінники то вгору, то вниз, сподіваючись намацати цікавий для протилежної сторони варіант. Але одні хотіли купити дешево, а інші - продати дорого. До того ж сьогодні все операції проводитимуться тільки вівторком (через три дні), що не цікаво для продавців. В результаті консенсус так і не було досягнуто.

Закрили торги суботи символічно: на тому ж рівні на купівлі і на 1 копійку на продажу нижче в порівнянні із закриттям п'ятниці.

На готівковому валютному ринку сьогодні теж вкрай слабка активність: мороз і локдаун роблять свою справу. Вранці на тлі вчорашнього зростання на міжбанку опти столиці ставили цінник на продаж на рівні 28,28-28,29 гривень, але до обіду, бачачи інертність покупців, опустили його до 28,26 гривень.

З регіонів також повідомляють про падіння інтересу до валютообмінних. Якщо раніше закінчення новорічних і різдвяних свят супроводжувалося зростанням ділової активності, що тут же позначалося на попиті і пропозиції на готівковому ринку, то зараз все завмерло. «Нікому нічого не потрібно», повідомляють порталу «Курс України» оператори готівкового валютного ринку.

Євро на світовому ринку FOREX вчора закрив день і тиждень на позначці 1,2075 долара за євро, всього на 1 пункт вище тижневого мінімуму. Це позначилося на ціні готівкового євро: сьогодні вона впала в порівнянні з вчорашнім ввечері відразу на 10 копійок, до 34,05-34,07 гривень. Але навіть за такою ціною бажаючих купувати євро трохи. За свідченням операторів валютного ринку, євро на падінні купують погано. Позначається і ситуація в Європі, що сприяє зниженню попиту на готівкову євровалюту.

Єгор Зелінський

Новини

Популярні теми форуму

analytics